Loading

Aşa cum am promis, revenim astăzi, cu noi detalii în scandalul Gradiniţa nr. 7 – Inspectoratul Şcolar Judeţean – Consiliul Local Municipal

Chiar dacă la prima vedere, hotărârea consilierilor locali de a desfiinţa o grădiniţă nu pare o problemă care să ridice prea multe semne de întrebare, se pare totuşi că lucrurile nu stau chiar aşa. Acest lucru ne-a fost demonstrat chiar zilele trecute, când am fost înştiinţaţi de aprobarea desfiinţării grădiniţei nr. 7 din zona Nord. Povestea este tare încâlcită, cu iz de Caragiale. Grădiniţa a dispărut pur şi simplu din reţeaua şcolară peste noapte şi asta onor stimabililor consilieri locali, care formează o adevărată maşină de vot a primăriei. Ceea ce nimeni nu a putut să explice este motivul care a condus la desfiinţarea acestei grădiniţe.

Primarul Mircia Gutău susţine că a fost făcută o analiză de către Inspectoratul Şcolar privind rentabilitatea unităţilor de învăţământ din municipiu. De cealaltă parte, inspectorul general şcolar Andra Bica susţine că această analiză nu există, scriptic vorbind. Cât depre consilierii locali ce să mai vorbim. Se pare că o mare parte dintre ei habar nu au  ce votează. De studierea unor documente de specialitate, analize tehnice, nici nu poate fi vorba. Primăria Râmnicului şi şedinţele Consiliului Local par a fi scene desprinse din operele lui I.L. Caragiale. Şi totuşi, stimabililor, “dacă e trădare, adică o cer interesele partidului, cel puţin să o ştim şi noi!” . Şi adaptând la epoca noastră: dacă grădiniţa a dispărut, să ştim şi noi de ce! Rămâne încă un semn de întrebare, la care aşteptăm răspuns.

Şi nu numai noi suntem cei care aşteptăm să ni se dea un răspuns  în această problemă, ci şi alte pesoane implicate în povestea cu pricina, pe care noi le-am contactat. Din câte am aflat un act administrativ, inclusiv modificarea acestuia, trebuie motivat. Competenţa Consiliului Local de a aproba reţeaua de unităţi şcolare derivă din lege. Aprobarea unui proiect de hotărâre se face pe analize temeinice, expertize tehnice, de specialitate care trebuie ataşate oricărui proiect de hotărâre, ceea ce nu a fost cazul în proiectul care viza reţeaua şcolară 2017-2018. Mai mult, atunci când un proiect de hotărâre nu are o motivare şi o explicaţie plauzibile, conform legii, secretarul municipiului poate cere Instituţiei Prefectului atacarea respectivei hotărâri în Contencios Administrativ şi Fiscal.

În aceste zile, primarul Mircia Gutău, prin delegaţii personali, întreprinde controale la grădiniţa cu pricina, pentru a număra copiii prezenţi în sălile de clasă. Şi întocmai ca şi coana Zoiţica dintr-“O scrisoare pierdută” a lui Caragiale, o anumită salariată din primărie, merge cu regularitate la grădiniţa nr 7 din Nord şi face recensământul copiilor. Sperăm ca socoteala să nu fie asemănătoare cu cea făcută de celebrul personaj Pristanda şi să dea „cu rest.”
Subiectul nu s-a închis încă. Nu poţi să hotărăşti desfiinţarea unei grădiniţe care funcţionează de peste 50 de ani şi care deserveşte o importantă zonă a municipiului, bazându-te doar pe interese de orice altă natură, numai de cele care trebuie, NU!

Vom urmări în continuare situaţia şi vom reveni cu amănunte!

Pe aceeaşi temă puteţi citi şi

Clădirea care aparţine grădiniţei nr. 7 Nord nu-l interesează pe Gutău!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.