Loading

…în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal, care va avea loc în data de 30 iulie 2021.

Prin HCL 98/2021, Consiliul Local l-a împuternicit pe primarul municipiului – Mircia Gutău – să demareze procedura legală în vederea contractării unui împrumut bancar pe termen de 10 ani de zile, pentru asigurarea finanțării/cofinanțării obiectivelor de investiții de interes public local, precum și a altor cheltuieli de investiții – studii de prefezabilitate, studii de fezabilitate, etc.

După parcurgerea etapelor de selecție a ofertelor, în data de 22 iulie, comisia de analiză și selectare a ofertelor constituită prin dispoziție de primar, formată din consilieri locali și specialiști din cadrul aparatului de specialitate al primarului, au declarat câștigătoare oferta prezentată de Exim Bank SA, costul estimat al împrumutului de 30.000.000 lei fiind de 5. 200.000 lei. Nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea demarării obiectivelor de investiții publice o puteți citi în documentul pdf atașat acestui articol.

Deși a criticat extrem de dur, în precampania și în campania electorală, împrumuturile bancare pe care Primăria le-a accesat cu ajutorul CL 2016-2020, Gheorghiu Andrei, liderul USR Vâlcea, votează în calitate de consilier local/viceprimar un nou împrumut propus de Mircia Gutău. Asta e politica „fără penali în funcții publice” – lozincă strigată ani la rând degeaba! Acum, USR Vâlcea mănâncă din farfuria „penalului/penalilor în funcții publice”!

Punct_suplimentar_5_Proiect_de_hot._si_raport_contractare_imprumut

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.