Loading

Acum când la conducerea Poliției Vâlcea sunt oameni capabili, cu vastă experiență în domeniu, cu o conduită aparte față de ultimii care au fost la conducerea Inspectoratului, acum când nu mai are puterea în această structură militară, Gutău s-a gândit că e momentul să știrbească autoritatea Poliției, amemințind cu sesizări până la M.A.I., apărând furăcioșii, indiferent de valoarea prejudiciului.

Gutău a ținut morțiș ca râmnicenii să cunoască o situație greu de conceput (n.r. din punctul lui de vedere!), care s-a întâmplat recent. Mai exact, vrea să știe tot Râmnicul că a făcut o sesizare la Parchet cu scopul de a clarifica confuziile care se răspândesc online, referitor la epidemia de covid-19. Într-un mod mizerabil, regizat chiar din biroul pe care încă îl ocupă ca primar al acestui oraș, iată ce spune:

„Am fost cu zece pași înaintea Guvernului României. Am dezinfectat străzi înainte de ordonanță, am dezinfectat scări de bloc. Apropo, am achiziționat astăzi tăvițe și burete de densitate mare, tăvițe care vor fi împărțite la fiecare bloc în parte. Am cerut aprobarea Comitetului Local de Situații de Urgență să împărțim acest burete, plus o tăviță, plus pastile, la fiecare familie în parte. Am mai avut o sarcină dată de Comisia Națională de Situații de Urgență să identificăm persoanele peste 65 de ani care nu au posibilități. Am făcut acest lucru. Nu e simplu. Nu stai în birou și te joci pe calculator. Peste 20.000 de persoane sunt, din care 1500 – 1800 au nevoie de ajutor”.

Gutău minte – tot Râmnicul știe că străzile nu au fost dezinfectate cu adevărat, e plin fb de comentarii negative. Nu a dezinfectat scări de bloc pentru că nu a avut voie până acum (n.r. domeniu privat). S-a dispus acest lucru prin ultima Ordonanță Militară, asta e altceva și urmează să se facă acest lucru, nu s-a făcut nici la 50 de blocuri, acțiunea fiind la început. Nu îi trebuia aprobarea CLSU pentru achiziționare și împărțire burete, tăvițe – este obligație prin Ordonanță, deci nu este de la el, că așa a gândit, exclus!. Tot Ordonanța Militară l-a obligat și la identificarea pers cu vârstă peste 65 de ani și neajutorați, nu a gândit el, exclus!

„Ca drept răsplată, pe 31 martie, când în ploaie eram mobilizați cei de la Piețe Prest, DADP, conducerea SCM și am împărțit pachete, avem imagini, plângeau oamenii de bucurie că primeau pachet, nu au fost lăsați… au fost uitați de politicieni… un ziarist face o sesizare online și Poliția noastră s-a comportat ca niște milițieni. Pe 31 primesc sesizarea și pe 1 au făcut dosarul de urmărire penală. Asta este prioritatea zero a Poliției, în loc să se miște să vadă care este pandemia? Să își miște fundul din birou.

Gutău atac la inteligența cetățeanului – o declarație fără susținere, emoțională pentru unii, din care reiese o oftică enormă că statul prin Ordonanțe îl obligă să cheltuie din bugetul local.

„A făcut dosar penal..cer hârtii, cine a făcut pachete.. Mircia Gutău nu și-a bătut niciodată joc de vâlceni. Mi se pare nesimțirea nesimțirilor. Cei care au fost puși pe posturi la poliție, la apelul de seară, încearcă acum să răsplătească PNL-ul. Nu vă e rușine chiar la modul ăsta să participați.. voi de asta vă ocupați? Vreți să mă îngenunchiați sau să îngenunchiați primarul Râmnicului prin asta? NICIODATĂ!…Muncim ca dobitocii… V-ați apucat de făcut dosare penale? Sunteți specialiști în asta! Mi se pare strigător la cer și această sesizare o voi face până la Ministerul de Interne”.

Gutău știrbește autoritatea Poliției – jignește, intimidează, amenință. Schimbarea bordurilor fără rost este bătaie de joc la adresa vâlcenilor. Să jignești Poliția că își face treaba, ar trebui să i se facă un nou dosar penal de obstrucționarea organelor statului să acționeze deliberat.

„În loc să vă zbateți și să vă aduceți contribuția, să găsim soluții, să căutăm să achiziționăm măști, halate, materiale, să nu mai fim acuzați, stați și faceți dosare penale? Asta e prioritatea zero a voastră? Deci, atenție!, în 31 a fost sesizare și pe 1 a fost dosarul penal făcut. Îmi umiliți oamenii, îmi cereți documente, să stați voi la birou să vedeți marea folozofie, că dacă a luat chiar un amărât dă-la care a împărțit pachete, chiar dacă a luat și el acolo să mănânce, în aia stă evaziunea fiscală?”

Gutău dezinformează – nu e treaba Poliției să-l ajute să caute soluții pentru achiziționare materiale sanitare pentru protecția populației, pentru care a spus clar că nu e datoria lui să facă acest lucru. Dacă Poliția a luat act de cele sesizate consideră că îi umilește oamenii, la ordin politic. Nimic mai adevărat. Gutău face astfel de declarații din experiența cu Iana și compania pe care i-a coordonat și nimeni nu a luat act de zecile de sesizări făcute de anumiți jurnaliști, clasându-se orice sesizare și care da, au fost făcuți mari șefi la apelul de seară. Ei, da!

„Chiar nu vă e rușine așa , în ceea ce procedați, unde s-a ajuns? Mi se pare strigător la cer ca în astfel de situații să te apuci de astfel de lucruri mârșave și mărunte, pe care nu le pot face decât oamenii mărunți. Un bărbat adevărat nu face așa ceva”.

Gutău ne transmite public  – putem fura mâncarea unul altuia și nu trebuie să sesizăm Poliția pentru acest lucru. Există un filmuleț care demonstrează că pachetele se împart total necorespunzător. Mai mult, este depășit de situație pentru că este înconjurat de oameni incapabili și amărâți, cum personal spune. Pachetele au fost împărțite de amărâți și nu de personal calificat și cu o atitudine corespunzătoare unei astfel de acțiuni sociale.

Situația în care îl găsim supărat foc se datorează obligației administrative impuse de statul român, de a cheltui din bugetul local pentru situația critică în care ne aflăm, pe materiale sanitare și nu numai, pentru a ieși din criza de pandemie a coronavirusului. Și-a pierdut cumpătul, cedând psihic. Și-a pierdut judecata dreaptă de foarte mult timp, iar încercarea grea la care este supus îi aduce o lipsă de stăpânire de sine, vizibilă tuturor.

Conducerea Poliției Județene Vâlcea are obligația să remită publicației un punct de vedere, cu privire la comportamentul verbal al primarului Mircia Gutău. Să ne spună ce măsuri a dispus în urma atacului fără precedent la adresa conducerii, care demonstrează intimidarea și știrbirea autorității cu putere de control!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.