128 total views

Neinformarea despre anumite finalizări de proiecte de către conducerea CJ, vis-à-vis de consilierii judeţeni, atrage nemulţumiri în rândurile acestora. Se pare că, o parte sunt informaţi despre finalizarea anumitor proiecte la care ar trebui să ia parte toţi consilierii, indiferent de culoarea politică, iar alţii… nu. Acelaşi grup politic apare peste tot şi sunt văzuţi doar ei la tv sau în pozele din presa locală, lucru pe care ceilalţi îl consideră nedrept.

CJ-13-ian-2015-c (1)

Nemulţumirea este şi pentru că aceştia îşi dau seama, că dacă cetăţenii care i-au votat, îi văd doar pe alţii peste tot, despre ei, probabil, se va crede că au fost aleşi degeaba. Pe de altă parte, pe surse, am aflat că există mai multe liste cu consilieri judeţeni, cu directori de instituţii deconcentrate, presă, iar conducerea CJ invită pe cine vrea, unde vrea, în funcţie de interesele pe care le are. În altă ordine de idei, dacă trimiţi un e-mail la orele 10.15, cum că va avea loc nu ştiu ce activitate, în nu ştiu care localitate, la ora 15.00, este foarte clar, că foarte mulţi nu vor veni, timpul fiind mult prea scurt să mai poţi să-ţi modifici programul stabilit, situaţie pe care tu, ca şi conducere, ţi-ai dorit-o! Fostul preşedinte, Ion Câlea, punea secretara să sune consilierii, atunci când apărea ceva de ultim moment, să se asigure că au fost anunţaţi şi nu trimitea mail, pe care foarte mulţi nu şi-l verifică în timpul zilei.

“În urmă cu un an, un an şi ceva chiar, am luat cuvântul în plen şi am cerut să fim informaţi despre toate evenimentele care au loc în judeţ, să ştim să participăm şi noi, să vedem unde se duc banii pe care noi îi aprobăm, sau banii care ni se solicită de către instituţiile şi primăriile care au nevoie de ei. Nu suntem invitaţi, nici la finalizarea unor proiecte de anvergură din judeţul nostrum, şi mă refer, explicit, la evenimentul “Mirajul Oltului”, care este cel mai recent, deoarece înţeleg din presa locală, că a fost lansat vaporaşul la apă, investiţie ce face parte din acest proiect. Solicit pe această cale, celor care ne cer, cu atâta vehemenţă, să votăm pentru anumite proiecte de care au nevoie, să fim informaţi prin adresele de e-mail, cu o zi sau două înainte, ori telefonic. Dacă suntem anunţaţi din timp, iar noi nu participăm, atunci da! Este vina noastră! Spun asta, pentru că eu cred că nu există transparenţă din partea conducerii CJ către noi, consilierii. Cetăţeanul care citeşte în presa locală şi vede că preşedintele CJ a fost la…, senatorul sau deputatul X a fost la…, directorul institutiei Y a fost la… şi tot aşa…, iar noi consilierii, unii, nu apărem nicăieri, nu pentru că nu vrem, ci pentru că nu suntem informaţi, ne vor înjura că ne-au ales să stăm să păpăm banii statului şi doar atât! Sunt foarte nemulţumit că întotdeauna acelaşi grup de politicieni apare peste tot, la toate evenimentele, asumându-şi doar ei, bunul mers al proiectelor. Am pretenţia ca anumiţi primari (se ştiu ei care) care vin în şedinţele CJ şi ne reprosează că nu achesăm la ideile lor măreţe, pentru proiectul pe care-l derulează, să nu ne mai sară în cap, că nu este vina noastră că nu ştim ce au făcut sau ce fac ei, pentru că cine trebuie să ne informeze, pe noi consilierii judeteni, nu o face! Maine-poimâine, mă întreabă un cetăţean, ce am făcut eu din poziţia de consilier judeţean, că nu ne văd niciunde şi pe bună dreptate… Au dreptate!”, a declarat consilierul judeţean, Tiberiu Georgescu.

Oare stimabilii politicieni care taie panglici, mănâncă colivă, sunt smeriţi la vreun hram de biserică, în mare parte aceeaşi echipă?… Sau gândesc vreodată ce cred despre ei oamenii pe care îi plictisesc cu aceleaşi discursuri rostite alan-dala şi-n care nu spun nimic?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.