72 total views

…În Raportul ANAF – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice – Craiova Nr. CV 3425/18.09.2015, inspectorii menţionează contracte de asistenţă juridică încheiate nelegal de CET Govora SA cu patru case de avocatură: Societatea Civilă Profesională Dragne şi Asociaţii, SCP Ţuca Zbârcea si Asociaţii, Cabinet Avocat Sârbu Cristian şi Societatea Civila de Avocaţi Voinescu şi Asociaţii. ÎConducerea CET Govora nu a avut aprobarea CJ Vâlcea pentru contractele de asistenţă juridicăn total, societatea vâlceană a achitat servicii juridice în sumă totală de 2.582.903 lei numai în 2014, conform inspectorilor fiscali.

Petre-Grigore

Asta în condiţiile în care în cadrul societăţii funcţiona un Birou juridic cu şase posturi de consilieri juridici, compartiment care avea ca principal obiect de activitate “reprezentarea şi susţinerea intereselor Societăţii (CET Govora SA – n.r.) în faţa instanţelor judecătoreşti, organelor de urmărire penală, notariatelor de stat, precum şi în raporturile cu persoanele fizice şi juridice”. Reprezentanţii ANAF au mai constatat, conform aceluiaşi document, faptul că “în timpul acţiunii de control, reprezentanţii CET GOVORA SA nu au făcut dovada aprobării Consiliului Judeţean Valcea pentru contractele de asistenţă juridică”.

E drept că din comunicatul DNA nu reiese cu subiect şi predicat care avocat ar fi autorul denunţului ce a dus la punerea în mişcare a urmării penale împotriva lui Bălan şi Şova. Totuşi, din puţinele detalii contractuale menţionate (din motive lesne de înţeles, legate de protejarea cercetării) se poate observa că inspectorii fiscali au urmărit respectarea legii, constatarea prejudiciilor aduse banului public (CET Govora are ca unic acţionar Judeţul Vâlcea) şi recuperarea lor de la responsabili….

continuarea AICI

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.