317 total views

Lansarea candidaților liberali pentru alegerile locale, a scos în prim-planul scenei o serie întreagă de primari aflați în cercetare sau urmărire penală pentru abuz în serviciu, sau pentru acte de corupție.

20160303_170301

I-am văzut în față, alături de președintele Organizației Județene a PNL, Cristi Buican, alături de senatori și deputați locali, alături de copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, cu zâmbete pe buze în urma laudelor primite la prezentarea fiecăruia dintre ei. Am văzut și primari condamnați definitiv și suspendați din funcție de prefectul Cornoiu, anunțați ca viitori candidați în localitățile în care și-au făcut de cap și ne-am gândit la mult trâmbițatele criterii de integritate ale PNL-ului, despre care Alina Gorghiu spunea că ”sunt foarte dure” și că ”liberalii au pierdut candidați cu care puteam câștiga alegerile în orașele și municipiile din România”. L-am văzut pe primarul Horezului, Ilie Fârtat, care are un dosar pe rolul instanței de judecată, l-am văzut pe Cârstina de la Orlești, suspendat din funcția de primar în urma unei condamnări, pe primarul de la Sirineasa, frate cu Cârstina și pe mulți alții urmăriți penal, cu dosare babane, care numai cinste nu fac liberalilor.
”Ne mândrim cu ei și suntem siguri că vom câștiga alegerile”, spuneau vorbitorii, iar noi spunem că dacă vor câștiga, în viitorul apropiat vor rămâne multe posturi vacante de primari liberali care se vor duce la pușcărie.
Este interesant cum de au mai ajuns pe listele liberalilor acești indivizi din moment ce, tot Alina spunea, că ”niciun membru de partid liberal nu poate fi condamnat penal definitiv pentru că statutul spune că de drept acea persoană nu mai este membru”. Observăm că statutul se referă numai la ”condamnați penal definitiv”, nu și la cei aflați în cercetare sau urmărire penală sau la cei trimiși deja în judecată, asupra cărora instanțele de judecată urmează să se pronunțe. Dacă statutul prevedea ca și cei aflați în urmărire penală să-și piardă calitatea de membru de partid, atunci îi dădeam dreptate Alinei Gorghiu, că într-adevăr criteriile de integritate ale PNL-ului sunt foarte dure, însă, necesare oricărui partid care vrea să închidă definitiv ușile corupților.
Prin desemnarea unor persoane certate cu legea ca viitori candidați la alegerile locale, PNL girează corupția într-un județ cu un municipiu condus de doi primari condamnați la ani grei de pușcărie, dintre care unul liberal, un președinte interimar de Consiliu Județean tot liberal cercetat penal pentru abuz în serviciu și ce s-o mai găsi, și mulți alți primari condamnați cu suspendare sau cercetați penal. Cu un asemena palmares, Partidul Național Liberal vrea să câștige alegerile la Vâlcea.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.