74 total views

Concursul Lider European provoacă elevii de liceu din România să dezvolte soluții pentru comunitățile locale

București, 2octombrie 2017 – Reprezentanța Comisiei Europene în România lansează concursulLider Europeanși provoacă elevii de liceu din clasele IX-XI să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte prin care să răspundă provocărilor sau oportunităților existente în comunitățile locale. Cele mai bune opt proiecte înscrise pe platforma online Europa, casa noastrăvor fi premiate, iar echipele clasate pe primele trei locurivor fi invitate să își prezinte proiectele înfața juriului, la București. Concursul face parte din campania educațională pe teme europene “Europa, casa noastră”, o inițiativă susținută de Ministerul Educației Naționale.

Competiția “Lider European” se adresează elevilor de liceu din clasele IX-XI, care trebuie să alcătuiască echipe formate din patru membri și un profesor coordonator pentru a participa.Înscrierea se va realiza de către profesor, până la 20 octombrie 2017, ora 23:59, pe platforma www.europacasanoastra.ro/lider Ulterior, fiecare echipă înscrisă trebuie să pregătească și să încarce pe site prezentarea proiectului propus, nu mai târziu de 6 noiembrie 2017, ora 23:59.

Concursulse concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri/economic și de mediu(de exemplu: asistență pentru vârstnici, reciclarea materialelor, sănătate, asistență socială, educație, evenimente de integrare culturală etc.).

Competiția îșipropune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul propriei comunități.Obiectivul concursului este de a promova valorile Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităților legate de tematicaeuropeană.

De asemenea, în luna octombrie,echipa “Europa, casa noastră” va organiza 10 vizite în licee din 10 județe alețării: Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș. În cadrul vizitelor, vor avea loc activități educaționale și interactive pe diverse teme legate de leadership și dezvoltare personală.

Pentru mai multe informații, consultați pagina: www.europacasanoastra.ro

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.