129 total views

Grupul de consilieri judeţeni ai PSD a ţinut să amendeze public proiectul de hotărâre privind concedierea celor 95 de angajaţi de la RAJDP Vâlcea, o iniţiativă cel puţin ciudată în condiţiile în care vicepreşedintele Dumitru Persu, secretar general al PSD Vâlcea, a precizat în cadrul dezbaterii proiectului că restructurarea societăţii trebuia făcută încă din 2013. Secretarul PSD Vâlcea a firmat că Regia a trenat disponibilizările de personal din cauza fostului preşedinte Ion Cîlea, fost lider al PSD Vâlcea, care a refuzat să dea afară oamenii doar pentru reducerea unor cheltuieli.

,,Regia a fost o societate profitabilă, a căzut puternic în ultimii ani din cauza unei strategii defectuoase pentru că acuala conducere nu a avut curajul să se opună acestei strategii, chiar şi cu riscul demisiei.Regia trebuia reorganizată încă din 2013, dar ştim cu toţii cât de mult ţinea domnul Cîlea la oameni, spunea mereu că nu are cum să dea afară oamenii. Dumneavoastră domnule Vălimăreanu trebuia să insistaţi, să vă daţi demisia dacă altfel nu se putea”, a afirmat Persu
Contrar afirmaţiilor făcute de Dumitru Persu, grupul consilierilor PSD susţine că cei 95 de muncitori puteau fi salvaţi de la concediere dacă echipa de conducere a societăţii şi-ar fi selectat mai bine furnizorii de materii prime şi materiale.
“Grupul de consilieri PSD a dezaprobat acest plan, votând împotriva concedierilor având ca argument că era mult mai corect dacă restructurarea Regiei s-ar fi făcut etapizat, cu o analiză serioasă legată de reducerea cheltuielilor materiale prin selectarea riguroasă a furnizorilor de materii şi materiale, un plan de retehnologizare precum şi participarea în condiţii mai bune la competiţia pentru lucrări în domeniul în care îşi desfăşoară activitatea această regie.
Din păcate, numărul superior de consilieri din partea liberală (19 consilieri) a făcut ca proiectul de restructurare al RAJDP să fie cel propus şi asumat de Organizaţia Vâlcea a PNL. Astfel, 95 de salariaţi ai unităţii vor avea Sărbătorile Pascale compromise, iar viitorul profesional incert.
Grupul de consilieri PSD a votat împotriva acestui proiect, şi atrage atentia atât majorităţii PNL din Consiliul Judeţean Vâlcea, cât şi conducerii manageriale a RAJDP, că acest sacrificiu făcut în dauna angajaţilor unităţii trebuie să fie urmat de o preocupare reală faţă de creşterea cantităţii şi calităţii lucrărilor efectuate, astfel ca situaţia Regiei să fie redresată.”, se precizează în comunicatul de presă emis de consilierul judeţean Adrian Buşu, vicepreşedinte PSD Vâlcea.

Proiectul de hotărâre promovat de conducerea actuală a Consiliului Judeţean Vâlcea, susţinută de consilierii judeţeni ai PNL Vâlcea (16 consilieri), împreună cu cei trei consilieri independenţi, stabileşte concedierea colectivă a 95 de salariaţi ai Regiei, dintre care 40 personal TESA şi indirect productiv şi 55 muncitori direct productivi. Concedierea propiu-zisă se va face începând cu luna mai a anului curent după parcurgerea etapelor legale, iar persoanele disponibilizate vor primi un număr de şase salarii compensatorii, plătite în şase runde consecutive.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.