5,958 total views

Discuţiile la nivel de CE Oltenia ar fi ca odată cu transferul carierelor Berbeşti şi Alunu către CET Govora, cariera Seciuri, care este arondată carierei Berbeşti, să rămână în cadrul companiei.  La Seciuri mai prestează activitate circa 120 de persoane, care se ocupă de reparaţii şi întreţinere, personal pe care administraţia CE Oltenia s-a gândit să îl transfere la Direcţia de Pază, potrivit pandurul.ro

foto/verticalonline.ro

 

“A venit domnul Răuţ aici. A vorbit cu conducerea unităţii. Intenţionează să-şi formeze formaţia aceea de agenţi de pază şi umblă prin judeţ unde CEO are subunităţi care nu mai sunt active, cum este la Seciuri. Indiferent de ce meserie au avut şi care a fost specialitatea oamenilor, acum fac de pază la obiectivele care au mai rămas pe aici. Vrea să coopteze cât mai mulţi din salariaţii care au rămas aici, să facă cursurile de pază, să-i transforme în agenţi de pază. Din ce am înţeles de la angajaţi, opţiunea lor nu e asta pe care o doreşte domnul Răuţ, de a face cursurile de pază şi a se transforma în agenţi de pază. Oamenii nu vor să facă cursurile. Dacă e să se închidă unitatea asta vor să fie transferaţi la alte unităţi din Gorj. Nu vor să schimbe meseria”, a spus Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.

Se tem că vor pierde la salariu

Angajaţii de la cariera Seciuri spun că sunt debusolaţi şi nu ştiu ce se va întâmpla cu ei. Nici varianta cu transferul la alte cariere nu pare a fi o opţiune pentru ei. “Este o stare încordată în rândul oamenilor. Nimeni nu ştie ce se va întâmpla. Există şi o variantă care se vehiculează, plecatul spre Mentenanţă, la Rovinari. Sunt oameni care au 54-55 de ani, să te scoli la 5 şi să pleci în Rovinari… E o stare confuză. E posibil să ne scadă şi salariile. Probabil că o parte din noi vor fi trecuţi la Serviciul de Pază lucru ce va conduce la reducerea salariului”, a spus Petre Bobină, angajat al carierei Seciuri.

Cât despre transferul carierelor Berbeşti şi Alunu către CET Govora, conducerile unităţilor miniere spun că nu au primit nimic oficial de la CE Oltenia. Şeful Carierei Berbeşti, Ilie Preda, a spus că cel mai important pentru cei circa 1100 de salariaţi ai unităţii este păstrarea locurilor de muncă. “Nu am primit nimic despre acest transfer. Ce ştim aflăm mai mult din presă. Deocamdată nu este niciun document semnat, sunt lucruri care se vor perfecta în timp. Sunt multe semne de întrebare, pentru că ştiţi ce este mai important în ziua de azi, păstrarea locului de muncă. Asta este important, păstrarea locului de muncă cu drepturile care se cuvin unei activităţi cu caracter minier”, a spus Ilie Preda, şeful Carierei Berbeşti.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.