Loading

…și iată județul Vâlcea este extrem de norocos prin această donație care a fost posibilă cu ajutorul angajaților din Consiliul Județean Vâlcea, departamentul Programe Externe, care au aplicat online, așa cum susține președintele acestei instituții.

Așadar, Comisia Europeană donează României doar 12 astfel de „intruși”, iar județul nostru, prin conducerea sa receptivă ofertei, astăzi este și câștigător al acestei tehnologii externe. Trei spitale vâlcene vor folosi roboții dezinfectanți cu ultraviolete. Urmare a demersurilor Consiliului Județean Vâlcea și a depunerii online a documentațiilor, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești și Spitalul Orășenesc Horezu vor primi câte un robot dezinfectant cu ultraviolete, donat de Comisia Europeană, ca parte a efortului de combatere a pandemiei COVID-19.

„Astfel, în județul nostru vor ajunge 3 din cei 12 roboți, care vor fi livrați în România, în următoarea perioadă, de Comisia Europeană. Roboții cu ultraviolete vor contribui la asigurarea unui mediu steril în spitale, fără expunerea personalului la riscuri inutile. Aceștia elimină 99,99% din microbi, dezinfectează un salon în 10-15 minute și sunt operați de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile. Roboții respectivi sunt fabricați în Danemarca și sunt utilizați în zeci de spitale din Uniunea Europeană și din întreaga lume. Până la jumătatea lunii august, spitalele beneficiare vor încheia acordurile de donație cu Comisia Europeană, urmând ca roboții dezinfectanți să fie livrați ulterior”, se arată în comunicarea publică oferită de Rădulescu Constantin.

Furnizaţi de compania daneză UVD Robots, care a câştigat o procedură de achiziţii publice în regim de urgenţă, roboţii fac parte din efortul Comisiei Europene de a pune la dispoziţia statelor membre echipamente utile şi necesare în gestionarea pandemiei. 12 milioane de euro sunt disponibile, în total, prin intermediul Instrumentului de sprijin de urgenţă, pentru achiziţionarea a peste 200 de roboţi.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.