35 total views

Potrivit unui comunicat de presă remis marti, 17 octombrie a.c., comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a avut luni o întrevedere la Bruxelles cu preşedintele Parlamentului din Republica Moldova, Adrian Candu.

Corina Cretu

Comisarul european pentru politica regională Corina Crețu a avut luni, 16 noiembrie 2015, o întâlnire la Bruxelles cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Andrian Candu. În cadrul discuțiilor, oficialul  european a oferit asigurări privind susținerea politică și practică din partea Comisiei Europene pentru Republica Moldova, precum și încurajări ca aceasta să își continue cu consecvență parcursul european.

Totodată, comisarul european a subliniat necesitatea formării cât mai rapide a unui guvern stabil în Republica Moldova, guvern coagulat în jurul unei formule pro-europene solide și care să se angajeze în mod real în implementarea agendei de reforme asumate de Chișinău prin semnarea Acordului de Asociere. “Doar existența unor instituții puternice și stabile va permite Republicii Moldova să beneficieze de oportunitățile de dezvoltare oferite de Acordul de Asociere”, consideră oficialul european.

În întâlnirea de la Bruxelles cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, comisarul european a reiterat că încurajează autoritățile naționale să utilizeze cât mai mult posibil instrumentele de cooperare teritorială: “Aceste instrumente, aflate în grija și responsabilitatea mea și gestionate de DG REGIO, reprezintă pentru Republica Moldova o cale importantă de a câștiga experiență directă și practică de cooperare cu regiunile din interiorul UE, dar și experiență nemijlocită de implementare a politicii regionale”.

Comisarul european  a mai subliniat cu aceeași ocazie importanța oportunităților oferite Moldovei de Strategia UE pentru Regiunea Dunării. Acestea vizează mai multe domenii, cum ar fi îmbunătățirea legăturilor de transport, energie, mediu – inclusiv gestionarea apelor, precum și dezvoltarea economică și socială. La finalul întâlnirii, Corina Crețu l-a asigurat pe Andrian Candu că, în calitate de comisar european pentru Politica Regională, acordă o atenție deosebită relației cu parlamentele naționale, aspect care va continua să reprezinte o prioritate în agenda sa.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.