Loading

…adică, de astăzi, se va putea finanța din surse externe: donații și sponsorizări de la persoane fizice sau juridice. În cadrul ședinței ordinare de astăzi, miercuri 28 septembrie, se modifică o parte a Regulamentului de Organizare și Funcționare a Clubului Sportiv Vâlcea – 1924, aprobat prin HCJ, în iunie 2022.

Clubul Sportiv Vâlcea – 1924 este persoană juridică de drept public, instituție publică de interes județean, organizată sub forma unui club sportiv, în subordinea Consiliului Județean Vâlcea și înființată prin Hotărârea Consiliului Județean Vâlcea nr. 117/24 iunie 2022. Modificarea Regulamentului vine prin decizia inițiatorului proiectului de hotărâre, președintele Rădulescu Constantin, de a oferi posibilitatea Clubului Sportiv Vâlcea – 1924 a se finanța pe lângă veniturile proprii obținute și subvențiile acordate de la bugetul local al județului și din donații și sponsorizări ori alte surse legal constituite. În plus, se modifică și Art 5 din Regulamentul de Funcționare și care specifică foarte clar faptul că CSV – 1924, de astăzi, funcționează ca instituție publică.

Principalele forme prin care firmele pot acorda ajutoare sunt donațiile, iar cele mai comune și cu cele mai multe facilități fiscale sunt – sponsorizările! Acum, pentru că acordarea donațiilor nu este încurajată prin facilități fiscale, adică nu sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, cea mai comună formă de sprijin rămâne – sponsorizarea – aici firmele beneficiind de diminuarea impozitului pe profit datorat către bugetul de stat. Să nu uităm, SCM Râmnicu Vâlcea primește doar sponsorizări, nu donații, iar acestea adesea au avut miros de …„sens suplimentar!”

Adesea, sponsorizările anumitor firme vâlcene atrag atenția că la mișloc se află altfel de înțelegeri – politice și administrative! De reținut că, pentru fiecare societate privată care va sponsoriza CSV – 1924, Consiliul Județean este obligat să întocmească proiect de hotărâre pentru „acceptarea” sponsorizării. Astfel, fiecare cetățean va putea să vadă cine va sponsoriza noul club sportiv – instituție publică de astăzi! Noi, vom fi atenți la fiecare sponsorizare acordată clubului, pentru a promova interesul arătat acestuia! Pentru a felicita atitudinea binevoitoare!

Succes, sponsorilor! Succes, clubului!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.