290 total views

Pentru că graba strică treaba, nu calculăm bine și ne dă cu rest. Astfel, pentru ședința de vineri 30 iunie, Gutău cere votul consilierilor locali, care sunt ”preșul” lui, pentru modificarea și completarea rețelei școlare la numite unități de învățământ și îl va avea!

Opt consilieri pesediști și opt ecologiști votează ca oile adică, încotro îi mână câinele ciobănesc (primarul) care fie că este pentru paza turmei (consilierii), fie că este pentru dirijarea ei (votul), folosește instinctul de vânătoare modificat. Spre deosebire de câinele de pază al curții, câinele de turmă nu-și dezvoltă instinctul teritorial, ci este în continuă mișcare, însoțește permanent turma și o protejează. De ce? Ce înseamnă turma pentru un ciobănesc? Totul!

Nevinovăția însăși are nevoie de o mască

De când a venit la conducerea Inspectoratului Școlar Județean, Andra Bica și de când a revenit la conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, au dat peste cap tot învățământul școlar vâlcean. Toate acestea se întâmplă se pare din disperarea edilului de a pune mâna pe tot ce înseamnă terenuri și clădiri în municipiu. Concret, în rețeaua școlară 2017-2018 edilul s-a băgat efectiv cu picioarele și absoarbe, desființează sau comasează după cum are interese, susținând astfel că va face reforma învățământului vâlcean pe care nu a fost în stare nimeni să o facă în ultimii 27 de ani.

Ne aruncăm un ochi pe rețeaua școlară 2017-2018 și observăm că:

  • Grădinița cu Program Prelungit Ostroveni 1 absoarbe Grădinița cu Program Normal nr. 17
  • Grădiniței cu Program Prelungit Ostroveni 2 îi este arondată Grădinița cu Program Normal ”Lizuca”
  • Grădinița cu Program Normal ”Toți Sfinții” absoarbe Grădinița cu Program Normal ”Micul Prinț”
  • Grădiniței cu Program Prelungit Nord 1 îi este arondată Grădinița cu Promgram Normal nr. 7

Acestea sunt pe acte, pe vorbe urmează alte modificări majore, dar nu vorbim acum despre ele pentru că un lucru e clar, în rețeaua școlară 2017-2018 nu se mai pot face modificări mai mult de cât s-au făcut. Așteptăm luna decembrie 2017 în care probabil că se vor face alte solicitări de mutare, arondare, absorție și ce o mai vrea Gutău.

Reiese din Raportul privind modificarea și completarea HCL nr. 26, referitoare la aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar (ședința 30 iunie 2017), că Andra Bica ”uitase” nu doar de Grădinița nr. 7 să o introducă în rețeaua școlară, ci și de Palatul Copiilor care își desfășoară activitatea în Scuarul Mircea cel Bătrân, iar la semnarea avizului conform, în luna ianuarie, a omis și ordinul primarului și anume, de modificarea care consta în trecerea Grădiniței cu Program Normal ”Lizuca” din subordinea Școlii Gimnaziale nr. 4, în subordinea Grădiniței cu Program Prelungit Ostroveni 2.

Mai pe românește și pe înțelesul tuturor, chiar daca este mai neaoș așa, Gutău ”i-a tras-o!”. I-a trimis spre avizare o rețea pe care nu a verificat-o și de aici toate problemele create sau au fost înțeleși să nu o verifice și astfel observăm în cele din urmă că au fost mai multe ”erori umane”.

Atenție, ambiția înseamnă necaz!

De Grădinița Lizuca Andra Bica ”uitase” sau probabil a crezut că se joacă cu ordinele lui Gutău, aceasta avea o locație asemănătoare cu cea a grădiniței nr 7, dar aici se pare că nu a deranjat pe nimeni mutarea. Așteptăm cu interes să vedem ce se ”va dezvolta”  în locația rămasă goală.

Palatul Copiilor abia în ședința din 30 iunie va fi repus în rețeaua școlară. Ținând cont de scandalul creat cu grădinița 7, Liceul Chimic, Liceul Pleșoianu, etc, probabil s-au gândit că chiar dacă nu a fost observat până acum de nimeni acest lucru, e mai bine să o repună în rețea și vor vedea ei ce vor face pe viitor. Cu siguranță ”omiterea” ascunde ceva. Vom urmări!

Grădinița cu Program Normal ”Micul Prinț” este absorbită începând cu anul școlar 2017-2018, lucru pentru care Mircia Gutău nu avea voie să-i mute până la terminarea cursurilor (iunie – mutați din februarie), doar pentru a muta în locul micuților departamente din cadrul primăriei unde funcționează noii/noile angajați/angajate ce fac obiectul unei plângeri penale. Mai mult, surse apropiate susțin că graba de a muta aceste departamente în respectiva clădire se datorează faptului că noii angajați nu vin la program și nici nu au ce face, iar ca să nu mai fie observate toate acestea de către cei care sunt în primărie, dar nu-l au pe Mircia Gutău la prieteni, s-a hotărât acoperirea mimării muncii. Personal am observat la ce oră vin și la ce oră pleacă, în repetate zile. Mai contează, Gutău dictează!

De Grădinița cu Promgram Normal nr. 7 nu mai are rost să spunem nimic, subiectul fiind prea dezbătut și mediatizat. Litigiul nu este încheiat!

Despre Grădinița cu Program Normal nr. 17 putem spune că există o confuzie ce trenează din moment ce în anexa (lista cu unitațile școlare) care a stat la baza HCL 26 este trecută ca si G.P.N. nr. 16, nu 17, iar Andra Bica uitase și de aceasta că trebuie absorbită de către G.P.N. Ostroveni 1, lucru care se regăseste în același raport privind modificarea și completarea HCL nr. 26, referitoare la aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar (ședința 30 iunie 2017). În trei anexe scrie 16 și nu 17! Care o fi nr. corect, ei știu!

În concluzie, în ședința din 30 iunie se solicită votul consilierilor locali pentru următoarele modificări ale rețelei școlare

  • Punctul 3.1 din anexă – Unitatea de învățământ fără personalitate juridică – structură arondată AR – grădinița cu program prelungit Ostroveni 1, se completează cu următoarea precizare ”(care absoarbe Grădinița cu program normal nr. 17)
  • Punctul 25 din anexă se modifică și se completează cu punctul 25.1, în sensul cuprinderii GPN nr. 7 în rețeaua școlară pentru anul 2017-2018, ca structură fără personalitate juridică în subordinea GPP. Nord 1 (…)
  • Completarea anexei cu puntul 29 cu următorul conținut – ”Palatul Copiilor, Scuarul Mircea cel Bâtrân, nr. 3 – Unitate cu personalitate juridică”

 

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.