362 total views

La nici un an de la atentatul asupra redacției „Charlie Hebdo”, Parisul retrăiește coșmarul terorismului, de data aceasta într-un atac fără precedent. Vineri seara au avut loc mai multe atacuri armate, aparent coordonate, explozii în apropiere de Stade de France, unde se desfășura meciul amical Franța-Germania, și o luare de ostatici într-o sală de spectacole. Sunt peste 120 de morți. Președintele Francois Hollande, prezent la meciul de fotbal, a fost evacuat și ulterior a declanșat starea de urgență.

atentat Paris

 

Consilierul judetean, Adrian Busu, a facut o analiza a celor sase atentate:

“Ziua de sambata 14 noiembrie am inceput-o cu o mare uluire, determinata de atentatele teroriste din Paris. Sase atacuri simultane declansate cu arme automate si explozive, care au ucis peste 150 de persoane si au ranit 200 s-au produs in capitala unei tari incercata in luna ianuarie de un alt atac terorist abominabil impotriva publicatiei “Charlie Hebdo”. Este clar, ca nu mai avem de a face cu atentatori singuratici, care insangereaza strazile unei capitale europene. Aici este un atac de gheerila urbana, gandit si desfasurat extrem de exact, situatie care arata ca teroristii sunt extrem de profesionisti. Au lovit seara, in locuri extrem de populate, acolo unde interventia fortelor de ordine se poate face extrem de dificil.O astfel de operatiune se gandeste si se organizeaza intr-un interval de timp indelungat, iar determinarea cu care atentatorii au actionat ne face sa credem, ca indoctrinarea lor cu percepte ale islamismului radical a fost completa.In acest moment mai multe intrebari se nasc;
1. Cum au monitorizat serviciile secrete franceze situatia informativa a celulelor islamice aflate pe teritoriul Frantei, dupa atentatul din ianuarie 2015?
2. Lista suspectilor islamici din Franta este de aproape 5.000 de persoane. Multi dintre acestia au iesit de Franta pe directia Siria, unde au desfasurat actiuni de lupta alaturi de ISIS si s-au intors acasa. De ce nu au fost arestati si judecati, mai ales ca aviatia franceza desfasoara actiuni de lupta in Siria?
3. Cine sunt “creierele” care au organizat acest atentat organizat astfel incat sa loveasca concomitent in mai multe puncte din capitala Frantei, pentru a provoca cat mai multe victime si a bloca interventia concentrata a fortelor de securitate?
4.Franta dovedeste o slabiciune ingrijoratoare a fortelor sale de ordine si de securitate. Acum cateva luni doi soldati americani aflati in permisie au impiedicat un atentator tunisian sa declanseze un masacru intr-un tren de mare viteza. Ce planuri de interventie au fost aprobate de fortele franceze pentru a preintampina alte atentate?
5. Serviciile secrete franceze nu colaboreaza cu alte servicii secrete in combaterea miscarilor islamice radicale?”, se arata intr-o opinie pe pagina de facebook a consilierului judetean, jurist de profesie si analist de politica externa

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.