Loading

Consilierii edilului ne demonstrează, în fiecare zi, cât de prost îl sfătuiesc. Doar cine vrea să-i facă rău poate gândi să-l sfătuiască să demonteze concursul nurorii sale – Monica Gutău și să nu demonteze acuzațiile grave ale jurnalistului Adrian Pană. În opinia noastră, trebuia ori ambele să fie demontate ori niciuna.

 

Prin articolul cu titlul „Criza Covid-19. Combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea a avut tot timpul hipoclorit! Gutău i-a mințit penal și i-a pus în pericol pe vâlceni în plină criză pandemică!”, publicat marți 17 martie 2020, jurnalistul îl acuză pe edil de o atitudine scandaloasă și că în continuu a sfidat legea și a pus în pericol, prin neluarea unor măsuri pe care ar fi trebuit să le ia, întreg municipiul reședință de județ al cărui primar încă este. Pentru ca acuzațiile să stea în picioare, jurnalistul sesizează oficial, prin e-mail, instituția Prefectului și solicită să se aplice legea.

Prin articolul cu titlul „antiacneicul Bionet A15, soluția miraculoasă cu care Gutău vrea să curețe străzile din Râmnicu Vâlcea de coronavirus! Comunicarea de informații false și zădărnicirea combaterii bolilor, demonstrate! Aplicați legea!”, publicat azi, 19 martie 2020, jurnalistul produce încă o dovadă că primarul Mircia Gutău a mințit că subordonații săi derulează acțiuni de dezinfectare pe străzile și trotuarele din Râmnicu Vâlcea, în contextul epidemiei de coronavirus. În conținutul articolului, jurnalistul, susține că informația falsă ar fi putut produce pe nedrept un prejudiciu cert unei societăți private, dar și bugetului local, pentru că societatea respectivă este contribuabil la acesta (n.r. la bugetul local).

În ambele articole, jurnalistul, are în vedere să prezinte articolele de legislație încălcate, iar toate acestea le puteți citi sau reciti accesând textul albastru din rândurile mai sus expuse.

În toată această perioadă, între cele două articole/anchetă, același jurnalist, își face timp și după ce a devoalat prin alt articol cu titlul „cumetria „ciumată” pe banii vâlcenilor. În plus, Monica Gutău s-a transferat la Consiliul Județean!”, transferul Monicăi Gutău de la ANAP la Consiliul Județean, publicat în 2 octombrie 2019, actualizează informația, miercuri 18 martie 2020, cu date noi. Aici jurnalistul prezintă, pe pagina personală de fb, șansa norei edilului Mircia Gutău de a se înrădăcina în sistem prin concurs, punând accent pe cumetria „ciumată” pe banii vâlcenilor care continuă sfidător.

Toate cele enunțate vin în contextul în care, astăzi 19 martie, Mircia Gutău iese public și răspunde atacurilor lansate în mediul online la adresa rezultatelor concursului pentru ocuparea unui post de șef serviciu în cadrul CJV și redăm un scurt fragment:

„Monica Gutău, cea care a candidat pentru ocuparea acestui post – fiind de altfel singura care s-a înscris la procesul de selecţie (N.R oare de ce singura?) – are un CV remarcabil, cu specializări şi certificări dintre cele mai înalte, cu o experienţă de 12 ani în domeniul de activitate…faptul că este, în acelaşi timp, nora mea, înseamnă că i se anulează orice drept de a ocupa o poziţie pe măsura calificărilor obţinute? Întâmplarea că poartă numele de Gutău înseamnă că nu are voie să performeze în domeniul pentru care care s-a pregătit ani la rând, cu eforturi şi perseverenţă? Şi cum poate cineva să îşi aroge dreptul de a dicta – doar pe baza numelui de familie – cine are şi cine nu are voie să ocupe un post, în indiferent ce structură?… aruncarea cu noroi în membrii familiei mele şi atacurile dezlănţuite la persoană îmi arată că unii dintre contracandidaţi încă nu şi-au atins nivelul maxim de abjecţie!”

Sincer, acest punct de vedere al edilului, prost sfătuit de altfel, ne-a dezgustat total și nu doar pe noi! Păreri au curs pe tot parcursul zilei. Dar știe cineva de ce? Poate da, poate nu! Vă spunem noi! Mulți au sesizat ceea ce am sesizat și noi și anume: Mircia Gutău este acuzat de prejudiciu la bugetul local, de atitudine scandaloasă, că a mințit penal și i-a pus în pericol pe vâlceni în plină criză pandemică, că minte și prin minciună ar fi putut produce un prejudiciu cert unei societăți private, dar și bugetului local. Însă, Mircia Gutău alege să nu remită niciun cuvânt către publicația jurnalistului să dezmintă, să se apere, să facă orice să demonstreze că jurnalistul nu are dreptate și el nu poate fi acuzat de toate acestea. Dar, nu. Edilul a preferat să ia partea nurorii sale, care a fost subiect de discuție pentru contracandidații care încă nu și-au atins nivelul maxim de abjecție, aruncând cu noroi în membrii familiei sale, prin atacuri dezlănțuite la persoană.

Care contracandidați? Cine a publicat date depsre acest subiect? Adrian Pană și Asociația Ziariștilor de Investigații sunt singurii care au dat informații publice despre acest subiect. Sunt contracandidați? Unde?

Pentru Mircia Gutău nu a fost important să dezmintă cele enunțate de jurnalist, nu asta a considerat dumnealui că trebuie să explice opiniei publice, ci doar să-i ia apărarea nurorii sale. Cu siguranță opinia publică aștepta dovezi, aștepta ca primarul să iasă public cu documente și să infirme rând cu rând. A preferat să tacă, iar tăcerea este și ea un răspuns, dar deobicei unul care te încriminează. Cu alte cuvinte, Mircia Gutău ne demonstrează că este vinovat, că jurnalistul Adrian Pană a avut dreptate 100%.

Mai mult, comunicatul pentru nora sa îl acuză, nu îl scuză. În opinia noastră, dacă edilul spunea: vă rog stați de vorbă cu CJV sau cu Monica Gutău, eu nu am nici o treabă cu asta, sigur era mult mai bine. Mai bine era dacă edilul revenea cu date despre contractul încheiat cu un operator autorizat pentru colectare deșeuri infecțioase, așa cum a declarat, dar se pare că a uitat. Nu are cine să facă nici acum colectarea de la cei izolați la bloc sau cei din centrele de carantină și este obligatoriu!!!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.