287 total views

…după inaugurarea bretelelor, vineri 29 noiembrie 2019, când la Stephany Club a avut loc o chermeză la care au participat cei peste 600 de membri PER, partid condus de facto de membrul Gutău Mircia și doar pe hârtie de Vețeleanu Eusebiu. Invitații au fost răsfățați cu o masă ca la nuntă, au încins hora frăției, l-au ascultat pe „daddy” și au salutat din mers indicațiile primite.

Gutău i-a asigurat pe „copiii” lui că e primar pe viață, că în continuare sunt aliați cu PSD și la locale nu o să aibă probleme cu ei, dar și să se pregătească de lupta cu PNL-iștii pentru localele 2020. Un alt mesaj inoculat masei periste a fost acela de înmulțire, adică de îngroșarea rândurilor cu noi membri, pentru a afișa putere, evident.


Solicităm „președintelui” Organizației Județene PER – Vețeleanu Eusebiu – să facă public factura achitată pentru această consumație.


Trebuie amintit, că Mircia Gutău, în ședința CL de vineri 29 noiembrie, a lansat, tuturor celor prezenți, o invitație de participare la un pahar cu vin în cinstea celei mari lucrări după 89 în municipiu, pahar de vin pe care-l va da constructorul. Edilul a mai declarat că i-a pus constructorului la dispoziție locația „Stephany Club” pentru a ieși și el mai ieftin și să aducă de acasă, cum se spune, țuica, vinul sau ce mai poate.

Vrem să credem că la Stephany Club, vineri 29 noiembrie, au fost două mese diferite și că nu constructorul a plătit și masa celor 600 membri PER. Dacă da, nu e bine! Pentru că este cât se poate de evident, constructorul nu a plătit masa din banii lui, ci tot din banii noștri.

Și pentru că tot am deschis subiectul…

În acest mandat, edilul a adoptat o metodă de a-i mulțumi pe cei care-l preamăresc și anume: după fiecare loc de joacă, zid, bilă, trotuar, etc, inaugurat, cei prezenți (presa, angajați ai primăriei, prietenii edilului, etc) au ajuns la locația Stephany Club, la o masă pe care o achita de fiecare dată constructorul lucrării inaugurate și la care participau în jur de 25…30 persoane, ajungând și până la 40.

Acum, aproape orice lucrare are buget de protocol pentru promovare, dar care trebuie justificat prin pliante de informare, afișe, comunicate de presă, conferințe de presă, panou expus la lucrare, etc, și în nici un caz prin plata unei mese bogate ca la nuntă pentru peste 600 de membri ai unui partid politic.

Locurile de joacă, bilele, zidurile ridicate, trotuarele, florile, parcările și alte asemenea lucrări, nu au buget de promovare. Cu toate acestea, constructorul la terminarea lucrării a fost obligat a plătit o masă și de fiecare dată s-a întâmplat să fie la locația primarului Gutău. Asta miroase rău a conflict major de interese. Banii nu sunt ai lor, sunt tot ai noștri.

Să presupunem că plătește din profitul lucrării sau din buzunarul lui, păi și profitul și banii lui din buzunar sunt tot bani publici pe care îi primește din taxele și impozitele comunității. Profitu se cheltuie la locația primarului și este clar conflic de interese.

Constructorul din profitul lui poate să dea nu o masă, zeci de mese, dar nu la locația primarului.

O fi bine ce face Gutău Mircia?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.