193 total views

CIECH Soda România, unitatea de producţie CIECH Group cu sediul în Râmnicu Vâlcea, a implementat în anul 2016 un plan de investiţii de 33,5 milioane RON menit creşterii eficienţei şi asigurării activităţii pe termen lung. Drept consecinţă, compania a reuşit o producţie record în 2016.

Planul de investiţii a inclus achiziţia unor echipamente noi, precum pompe de apă şi de vid, sisteme de curăţare a prafului pentru zonele de încărcare şi ambalare, două coloane de carbonare, precum şi lucrări de modernizare a locomotivei trenului cu şină îngustă folosit în incinta uzinei. Simultan, au avut lor lucrări de modernizare şi curăţare a coloanei de gaz şi a instalaţiei Kiln nr.2. În decembrie 2016, compania a început lucrările la ultima fază a planului de investiţii, constând în achiziţia şi instalarea unui nou compresor, care este aşteptat să înceapă să funcţioneze oficial până la sfârşitul lunii ianuarie 2017.

Toate aceste investiţii sunt vitale pentru asigurarea unor standarde de producţie competitivă în cazul CIECH Soda România, care se confruntă cu o presiune concurenţială tot mai mare din partea unor jucători noi de pe piaţă şi a situaţiei economice fluide din regiunile geografice unde ne exportăm produsele. Exportăm circa 85% din producţia noastră în Europa de Est, Orientul Apropiat şi Asia, unde sunt activi producătorii nou intraţi pe piaţă, şi unde cererea şi preţurile sunt fluctuante”, – a spus Witold Urbanowski, CEO CIECH Soda România.

 Uzina din Râmnicu Vâlcea trece printr-un proces riguros de transformare după achiziţia ei de către CIECH Group acum 10 ani. În această perioadă de timp au fost investite 220 milioane euro pentru asigurarea supravieţuirii, restructurării şi renovării instalaţiilor care au fost construite iniţial în anii ’60. În cadrul unei prime etape, care a avut loc între 2006 şi 2013, instalaţiile vechi au fost parţial reconstruite, investiţiile ridicându-se la 39 milioane euro. După aceea, au fost efectuate investiţii cheie după cum urmează:

 

  • În cursul anului 2014 au fost investite 10 milioane euro în creşterea productivităţii prin achiziţionarea unei noi instalaţii de calcinat, instalaţia nr.4. Noul echipament a asigurat o creştere a producţiei de la 420.000 tone de sodă calcinată pe an la peste 500.000 tone de sodă calcinată pe an. În acelaşi timp, a asigurat posibilitatea de atingere a unor economii de scară de care era nevoie pentru dobândirea noului nivel de profitabilitate.
  • În cursul anului 2015, a fost efectuată o creştere de capital de 100 milioane euro pentru asigurarea condiţiilor de soliditate financiară de care era nevoie pentru proiectele de dezvoltare care vor urma.

Eforturile de investiţii au fost direcţionate către menţinerea competitivităţii companiei, şi s-au concentrat pe producţia de sodă calcinată.

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.