200 total views

Cea de-a treia ediţie a Maratonul Olteniei, eveniment organizat de CEZ România pentru prematurii născuţi în Vâlcea, a intrat în linie dreaptă. Acţiunile sportive se vor desfăşura în zilele de 29 şi 30 august.

Maraton CEZ

Roxana Mărgineanu, responsabil PR la CEZ România, a precizat că CEZ oferă râmnicenilor, şi nu numai, şi un concert în aer liber susţinut de Elena Gheorghe şi bandul său, sâmbătă seara pe Stadionul Municipal. Până în momentul de faţă s-au înscris peste 270 de participanţi, însă înscrierile se pot face până pe 27 august pe site-ul www.maratonulolteniei.ro sau în Parcul Zăvoi. Taxa de participare este una simbolică, de 45 de lei pentru competiţiile de alergare şi de 50 de lei pentru competiţiile de ciclism.
„Mulţumim tuturor autorităţilor locale care sunt alături de noi, pentru sprijinul pe care ni l-au oferit încă de la prima ediţie a Maratonului Olteniei. CEZ îşi propune să fie alături de comunitatea locală, iar Maratonul Olteniei reprezintă un mod prin care le mulţumim că au încredere în noi. Am ajuns la a treia ediţie cu sprijinul Primăriei Râmnicu Vâlcea, dar şi al autorităţilor judeţene, care ne-au fost alături pe tot parcursul activităţii noastre în judeţul Vâlcea. Maratonul Olteniei este un eveniment care se adresează sportivilor amatori, a celor care se pregătesc să facă performanţă, dar şi celor care vor să petreacă un week-end de calitate alături de familie. În parcul Zăvoi, sportivii vor putea lua startul în două zile de competiţie, în zilele de 29 şi 30 august, iar cei care vor să petreacă timp de calitate în aer liber pot să o facă, pentru că avem pregătite activităţi sportive pentru copii, dar şi pentru adulţi care vor să ne fie alături în această perioadă. Taxele de participare colectate în urma Maratonului Olteniei vor fi donate către Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Sperăm să avem la start un număr cât mai mare de participanţi, astfel încât şi contribuţia să fie cât mai mare”.
Medicul Monica Nicolae, şefa secţiei de Neonatologie a precizat că sponsorizarea oferită de CEZ va fi o adevărată gură de oxigen atât pentru medicii secţiei, cât şi pentru copiii prematuri.
,,Dotarea cu aparatură a secţiei de Neonatologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă se impunea, era foarte necesară. Uneori avem chiar şi 150 – 200 de prematuri născuţi pe lună, iar aceşti copii extrem de fragili necesită o îngrijire specială. De acum încolo, nou-născuţii prematuri din Râmnicu Vâlcea vor beneficia de îngrijiri speciale, de calitate, care se vor ridica, sperăm noi, la standardele cele mai înalte. Mulţumim pentru energia depusă de organizatori, o energie pentru bine”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.