1,395 total views

…știind că părerea lor nu contează și tot ce vrea el aia face cu banul public !? Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a pus în dezbatere publică proiectul de buget local pentru anul în curs, începând cu 24 martie. Restricţiile actuale fac imposibilă organizarea unei şedinţe cu participarea tuturor celor interesaţi, consultarea publică pentru bugetul local 2021 desfășurându-se doar online. Cei interesaţi au putut să facă propuneri/observaţii sau să transmită puncte de vedere pe marginea proiectului de buget local până miercuri 7 aprilie. După finalizarea procedurii, proiectul de buget va fi propus spre aprobare Consiliului Local într-o şedinţă din cursul lunii viitoare.

Deci, termenul pentru propuneri/observații ori puncte de vedere pe marginea proiectului de buget a expirat. Cu această ocazie, ne-am aruncat un ochi peste promovarea proiectului de buget, să vedem care a fost impactul. Am constatat că ori cetățenii nu sunt interesați de cheltuirea banului public ori Primăria are o platformă online extrem de slab concepută, atât timp cât vizualizările lasă de dorit la fiecare anunț postat. La publicarea articolului pentru acest subiect, în data de 25 martie, spuneam că pe site-ul Primăriei anunțul a fost citit de doar 30 de ori, iar pe contul de FB al Primăriei informația publicată avea doar 22 de distribuiri și 26 de aprecieri.

Astăzi, 12 aprilie, pe pagina de FB a Primăriei, anunțul are 26 distribuiri și 33 de aprecieri, pe contul de FB al edilului acest anunț nici nu a fost postat (doar atacurile și jignirile se postează pe acest cont), iar pe platforma online a Primăriei observăm că anunțul a fost citit de 64 ori.

La ora actuală toate Primăriile din țară și consiliile locale/județene se află în perioada de dezbatere a bugetelor care au fost supuse atenției cetățenilor în spațiul online – platforme primărie/cj, fb, conturi personale, etc. Totuși, anumite municipii, poate și CJuri, au recurs și la întâlniri publice, alături de executiv, cu participarea doar a consilierilor locali, reprezentanții asociațiilor de proprietari, ai asociațiilor reprezentative pentru diverse categorii de cetățeni sau ai mediului de afaceri. Primăria Râmnicu Vâlcea se pare că nu are în atenție o astfel de întâlnire, iar proiectul de buget nu a fost promovat la adevărata sa valoare, chiar dacă și 16 publicații locale/regionale au publicat anunțul, fără nici cea mai mică contribuție, dar plătite !

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.