Loading

Despre investiţiile în mediul rural ştim că de cele mai multe ori întâlnim situaţii în care banii se duc pe  apa sâmbetei şi că în cele mai multe sate şi comune modernizarea se rezumă la proiecte fanteziste şi fără rezultate. În numele modernizării României, sume uriaşe ajung anual către sute de lucrări mici la ţară, dar se duc şi la proiecte megalomanice.

Centrul de la Seaca, proiect megalomanic finanţat cu fonduri europene

Pe raza judeţului Vâlcea, la  Seaca, un proiect finanţat cu fonduri europene se doreşte a fi o nouă stea pe firmamentul afacerilor vâlcene. Centrul Regional de Conferinţe Nord-Oltenia este un proiect de 8 milioane de euro, cu patru pavilioane întinse pe 5 hectare, cu multe locuri de parcare şi toate utilităţile, construit pe un fost islaz comunal. Acest centru este al doilea ca mărime din ţară, primul fiind cel de la Romexpo. Clădirile pot primi circa 5.000 de persoane, mai mult decât are toată comuna vecină, Bujoreni. Deşi ar fi trebuit să fie mandria judeţului Vâlcea, acest centru regional nu a avut mai niciodată activitate, pavilioanele uriaşe au stat până acum mai mult închise şi au ajuns să fie debranşate şi de la utilităţi. Foarte mulţi oameni ai  locului nu ştiu că proiectul e gata de aproape 3 ani.
“În 2010 s-a finalizat, iar in 2011 când eram în mijlocul unei crize financiare, am fost obligaţi să menţinem acest proiect”,  a declarat reprezentantul Consiliului Judetean, Florin Brăgău – Director Centrul de Conferinte Expo Nord-Oltenia, unui post de televiziune naţional.
Proiectele pentru o reţea de canalizare sau pentru asfaltarea unui drum sunt mai laborioase şi mai scumpe decât cele pentru parcuri, piscine şi stadioane, din acest motiv mulţi primari nu se înghesuie la accesarea de fonduri. Iar unde sunt aprobate finanţări, contractele se derulează cum ştim şi ne-am obişnuit cu toţii, în bătaie de joc.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.