2,181 total views

…ei reprezentând Primăria Râmnicu Vâlcea și Consiliul Județean, fiind principalii acționari ai APAVIL. sunt total dezinteresați față de acționarii minoritari (membri în ADI Apa), primarii din județ, care cu disperare doresc semnarea contractului de finanţare, în scopul efectuării investiţiilor necesare în apă şi apă uzată, majoritatea dând socoteală şi electoratului! Oamenii simpli vor apă şi canal, nu îi interesează de unde vin banii!!!

Episodul IV – de ce nu avem proiect funcțional și de ce APAVIL nu este susținut?

„Preşedintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, nu aminteşte de proiectul regional în mass-media, dar taie panglici peste tot, face filmuleţe pe care le postează pe Fb, cu drumuri judeţene în lucru. Foarte bine, dar uită că administraţia pe care o conduce deţine 1/3 din acţiunile APAVIL, că are 2 membri în Consiliul de Administraţie (CA) care dormitează de ani de zile şi că are un membru în AGA care doar “priveşte”! Nu ştie că a fost votat şi de “fraierii” din localităţile din proiect! Culmea, putea să ajute proiectul când partidul său era la guvernare, dar nu a vrut să-l deranjeze pe “fratele Mircia Gutău”!

Primarul municipiului, Mircia Gutău, controlează APAVIL din toate unghiurile – conducere executivă, consiliu de administraţie, AGA şi ADI Apa – nu este interesat decât de transformarea operatorului judeţean de apă, într-un agent local de intervenţii/investiţii, folosindu-l în lucrări aferente unor proiecte personale, tendinţa sa fiind de destrămare a ADI Apa şi practic a operatorului judeţean de apă. Singurele remarci ale lui Gutău, în presa sa “personală”, nu au avut legătură cu proiectul regional de apă şi canal, mulţumindu-se să sublinieze “pierderile” pe care APAVIL le înregistrează din cauza membrilor ADI Apa.

De aici se poate trage o concluzie evidentă: îl doare la pălărie pe domn’ primar Gutău de soarta localităţilor din ADI şi de finanţarea externă. Din punctul lui de vedere APAVIL este pentru Râmnicu Vâlcea şi atât, vrea doar să racordeze imobilele pentru care dă în neştire autorizaţii de construire! Ce-i trebuie lui POIM când oraşul nu mai beneficiază de finanţare în POIM sau mai departe!

Mai toată lumea spune că dacă Gutău vrea, poate! A reuşit să transfere finanţare nerambursabilă pentru proiecte importante care iniţial au fost finanţate de la bugetul de stat, chiar dacă prin Programul Operaţional Regional! Bravo! Foarte bine! Deci, se poate! Gutău poate, dar nu vrea!

A accesat bani europeni pentru tot felul de minunăţii de proiecte care mai de care mai aiuristice, dar acolo avea şi un interes personal, pentru că dumnealui are mulţi prieteni! Ar putea să se gândească la aceştia şi în contextul actual! Iei frumos aceşti bani, că sunt cei mai ieftini vorba ‘ceea, şi le spui frumos lui X şi Y: „Băi băieţi nu aţi vrea voi să faceţi nişte lucrări bănoase, bineînţeles participând corect la licitaţie, că puteţi oferi preţuri bune că sunteţi aproape de lucrări” Măcar să gândească aşa!

Despre conducerea executivă a APAVIL din ultimii ani ce să spunem, nu mişcă în front în faţa șefului Gutău, de ce? Pentru că el i-a adus! În plus, toţi, dar absolut toţi, directorii APAVIL sunt persoane care au lucrat anterior oriunde, dar numai în APAVIL nu! Habar nu au ce înseamnă APAVIL, finanţare nerambursabilă! Au venit doar să fie mânați!

Avem un director Ion Florescu care are o “grea” moştenire de la Gigi Preduş, care la rândul său a preluat timona de la controversatul, dar altfel valorosul, Cristi Jianu, pe care unii îl aşteaptă în continuare la APAVIL ca pe un Mesia! Domn’ director FLORESCU semnează “acorduri prealabile” pentru “susţinerea” proiectului cu ministerul de resort în 2020, neştiind că proiectul a început în 2015 şi are nevoie de finanțare, nu de acorduri demagogice care să pară că “lucrează” la sau pentru APAVIL!

Directorii APAVIL ar putea să facă teoretic nişte demersuri cel puţin de susţinere tehnică sau economică a proiectului în relaţia cu EPTISA (a elaborat studiul de fezabilitate necesar susţinerii cererii de finanţare la ministerul de resort), dar ce să faci cu domnul director tehnic subinginer – David Borleanu – , al doilea om din APAVIL, care se rezumă la sfaturi tehnice ridicole, când soţia sa este subordonata lui nea Mircică la Primărie în funcţia de director resurse umane, dar şi specialistă în handbal, făcând parte din CA al clubului SCM Râmnicu Vâlcea? Poate să-l supere pe şef? În niciun caz!

Directorul economic Nicoleta Bâlă a venit pe post de şef direct de la firmele unui prieten foarte bun al primarului pe care nu-l menţionăm că nu are niciun rost! Ea se remarcă în interior, la Bucureşti nu prea a făcut faţă discuţiilor cu reprezentanţii finanţatorilor: Autoritatea de management POIM şi organismul JASPERS care au tăiat şi au tot tăiat din proiect, şi l-au amânat şi l-au tot amânat şi am ajuns unde am ajuns!!!

Despre Constantin Tudora un fin al familiei Gutău nu mai zicem decât că e un băiat cuminte şi stă în banca lui, aşteptând leafa lunară! Toţi oamenii aceştia împreună cu şeful unităţii de implementare a proiectelor cu finanţare europeană din APAVIL (oare cine o mai fi???) ar fi trebuit să aibă o strânsă relaţie cu EPTISA care este “consultantul APAVIL”, dar …”

În loc de concluzii,

Gutău și Rădulescu încă se pot apăra, chiar dacă au ales să sfideze adresele transmise de TdV și să răspundă descalificându-se. Mai mult, este evident că nu au la „gâtul” cui să sară cu o replică, dar insistăm, pot să o facă. Frumos și elegant, încă! Vom publica integral „interesul” de apărare prin care pot demonstra că nu sunt total dezinteresați de reușita acestui proiect regional de apă și apă uzată, beneficiarii fiin cele 30 de UAT-uri rămase în lista de finanțare.

Episodul V – de ce Eptisa este și ea vinovată pentru nesemnarea contractului de finanțare cu POIM

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.