3,040 total views

…toată media națională si locală prezintă politizarea prin abuz a acestei Administrații Naționale „Apele Române”. De când a intrat pe fir recorder.ro, ANAR (inclusiv ABAurile din dotare) nu mai are liniște, având parte de un ianuarie 2021 plin de verificiări și acuzații. Noile dezvăluiri, ale mass-media, despre politizarea acestei instituții publice de interes național, coordonată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, a pus pe jar autoritățile cu drept de control.

Seria articolelor a fost deschisă de g4media.ro, când dădea publicității un breaking în care asigura – „Costel Alexe acuzat de DNA pentru luare de mită”, iar procurorii au cerut încuviințarea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului și actual șef al Consiliului Județean Iași, acuzat că ar fi luat 22 de tone de tablă de la un combinat siderurgic. Informația a fost atât de rostogolită în mediul online, aceasta existând la ora actuală pe foarte multe platforme media online.

Stiripesurse.ro continuă publicarea informațiilor cu privire la A.N.A.R. și anunță că DNA intră puternic în Apele Române, un director fiind trimis în judecată pentru un prejudiciu de 11 milioane de lei. Site-ul puterea.ro se implică în același subiect și descrie cine sunt „turiștii” de control ai schimbărilor cu dedicație din „Apele Române”, prezentând scenariul și regia celor patru „vedete” de la ANAR, deplasările și decontările fără documente ori promovarea mult mai mare pentru Constantin Metler, drept recompensă pentru efortul depus în schimbările cu dedicație politică din teritoriu.

„România Curată” prezintă cel mai mare abuz al lui Costel Alexe, care trebuie subliniat, susținând că DNA a reușit să pună reflectoarele pe noul președinte al CJ Iași, acuzat fiind de emiterea unei hotărâri de guvern prin care s-a decis că românii nu au dreptul să aibă niciun râu protejat, că generațiile viitoare nu au dreptul să mai vadă un râu natural, decât eventual în afara țării (HG 111 din 4 feb 2020). Redactarea acestui act guvernamental, romaniacurata.ro menționează că este probabil cel mai stupid din istoria țării.

Seria dezvăluirilor despre dezastru A.N.A.R. continuă prin articole promovate de foaiatransilvana.ro (momentan, site în construcție) care scoate în evidență scandalul din Apele Române Cluj, peste 300.000 de tone de ape neepurate din canalizarea Clujului ajungând în Someș, iar conducerea adminsitrației căută disperată să mușamalizeze poluarea gigant, procurorii demarând și acolo o anchetă.

7iasi.ro punctează că Ministerul Mediului a fost amendat pentru angajările pe pile făcute de Costel Alexe, detaliind un abuz incredibil împotriva unui funcționar fără proptele politice, pentru că nu a avut abilitatea să o integreze în direcție pe fiica unui primar din județul Timiș. Articolul demostrează că Alexe, abuziv, a demis funcționari, iar după obținerea de hotărâri judecătorești a refuzat să-i repună în drepturi.

Cel mai recent articol aparține recorder.ro – „noi dezvăluiri despre politizarea Apelor Române: un „animal politic” și o chelneriță pe post de inginer”, unde jurnalistul arată cu dovezi și cu înregistrări din interior, cum numirile politice la șefia acestor instituții sunt doar o parte a acestui fenomen revoltător, pe care președintele României l-a încadrat la categoria „excepții”. Așadar, în atenția organelor de control este adusă și ABA Prut-Bârlad.

„Știri din Maramureș” prezintă „o nouă miruire – noul inginer șef al Serviciului de Gospodărire al Apelor (SGA) Maramureș este liderul de sindicat, biolog pasionat de poezie”, numire făcută înaintea Revelionului, pe tăcute, așa cum se face în instituțiile statului român atunci când totul este în regulă.

Am prezentat o mică parte din articolele prezentate de media națională/locală („Timpul de Vâlcea” deține n articole publicate și dedicate ANAR, ABA Olt sau alte ABAuri din țară ), pentru o mai bună înțelegere a acestei instituții publice, coordonată doar de lideri politici și în nici un caz de profesioniști. A fost PSD, este PNL, toți au făcut la fel, A.N.A.R. fiind cea mai criticată instituție din România, de presa acestor vremuri de tristă amintire. Fiecare minister are instituții în subordine, dar cum este promovată ANAR, și ABAurile din dotare, nici una nu a avut parte. Angajații acestei instituții publice au sute de plângeri penale, sesizări administrative ori alte demersuri întreprinse pentru ca totul să se verifice și să se ia măsuri, dar plângerile și sesizările lor sunt uitate în sertarele DNA, DIICOT, Poliție, Curtea de Conturi ori alte structuri cu drept de control.

De astăzi, 3 februarie 2021, cică, Corpul de Control al ministrului va fi la A.N.A.R. pentru a verifica toate numirile în funcție, din toată țara. Ne întrebăm: ce oare ar putea să verifice trimișii, în condițiile în care toate dezvăluirile vizează liberalii lor ??? Pot ei să-și sancționeze colegii de partid ? Despre ce vorbim !?!? Despre un nou control care va fi măsluit ca toate care au mai fost ? A văzut cineva demisii, capete tăiate, afară din partid ori alte măsuri luate ? NU!!!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.