110 total views

Duminică, 7 iunie 2015, cu începere de la ora 9.30, în comuna Dănicei a avut loc cea de-a XLV-a ediție a renumitului festival “Cireșarii”. Evenimentul s-a desfășurat la Școala cu clasele I-IV din satul Lăunele de Jos. La această manifestare de anvergură au participat pe lângă cetăţenii comunei Dănicei și locuitori ai comunelor învecinate: Sâmburești și Vitomirești din județul Olt, Cuca şi Ciomăgești din județul Argeș.

Potrivit primarului Pirneci, localnicii din Dănicei valorifică tradiţia, iar în acest sens administraţia locală a fost mereu alături de aceştia, prin sprijin financiar. Primăria Dănicei sprijină manifestările culturale, istorice, religioase şi sociale ale comunităţii şi alocă în fiecare an resursele financiare pentru bunul mers al activităţilor.

Primarul este de părere că “… ziua comunei Dănicei nu este ziua primăriei, ci este ziua locuitorilor acestei comunităţi. Sărbătoarea de suflet a cetăţenilor din comună este „Cireşarii”, un amplu eveniment cultural, artistic şi sportiv. În ciuda faptului ca localitatea noastră a fost măturată efectiv de inundațiile din primăvara anului trecut, am ținut ca și în acest an să organizăm festivalul.”

Vedeta evenimentului a fost Constantin Enceanu, mult așteptat de toți cei prezenți. Pe scena festivalului au urcat și alți artiști de marcă ai folclorului românesc, precum Gheorghe Roșoga, Claudia Ghițulete, Irina Stoian.
Evenimentul a fost organizat ca la carte: mititei, bere și voie bună pentru adulți, înghețată, vată pe băț, turtă dulce, tiribombe și saltele gonflabile pentru copii.

“Sunt foarte bucuros că și în acest an, evenimentul organizat de noi s-a bucurat de succesul scontat. Artiștii pe care i-am invitat au venit cu mare drag, mai puțin Niculina Stoican. Aceasta nu a putut să fie alături de noi deoarece fesivalul s-a suprapus cu un alt eveniment la care fusese invitată , dar mi-a promis că data viitoare va face tot posibilul să vină. Și în acest an am reușit să le oferim celor peste 2000 de oameni prezenți momente de bună dispoziție,” ne-a declarat primarul Dumitru Pirneci.

Festivalul Cireşarii de anul trecut i-a adunat laolaltă pe reprezentanţii Puterii şi Opoziţiei. Anul acesta se pare că niciun politician nu a fost prezent, motivul nefiind cunoscut. Fie mai marii județului, ocupați cu jocurile puterii, au uitat de acest important eveniment cultural, fie faptul că acesta a coincis cu Cocoșul de Hurezu, a fost motivul principal.

Oricum, locuitorii Dăniceiului au răsuflat ușurați în momentul în care și-au dat seama că se pot distra în voie fără ca vreun politician să le sufle în ceafă sau să-i priveasă cu ochi critici.

Pe scurt, înciuda tuturor dificultăților,cu sau fără politicieni, “Cireșarii” și-au continuat tradiția, iar festivalul din acest an s-a bucurat de un real succes.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.