306 total views

În presa locală a apărut, mai zilele trecute, o informaţie potrivit căreia Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apa Vâlcea ar fi înjumătăţit cotizaţiile comunelor şi oraşelor componente. Colegii s-au mulţumit cu o declaraţie oferită de preşedintele respectivei asociaţii, Robert Schell.

Acesta a afirmat că, în urma şedinţei ADI Apa Vâlcea de la începutul lunii martie, s-a aprobat reducerea cuantumului cotizaţiilor. Cu unanimitate de voturi, după cum preciza însuşi preşedintele Schell, s-a aprobat ca începând cu acest an, comunele să plătească 2500 lei în loc de 4500 lei, oraşele 4500 lei în loc de 8000 lei, iar municipiul Rm. Vâlcea şi Consiliul Judeţean câte 115 000 lei fiecare. 

Colegii de breaslă au fost total dezinformaţi de însuşi preşedintele ADI Apa Vâlcea, primarul oraşului Brezoi, Robert Schell. După o prelabilă documentare , am descoperit că informaţia oferită opiniei publice este total eronată. Punctul 4 aflat pe ordinea de zi a şedinţei ADI Apa Vâlcea, din data de 2 martie, referitor la aprobarea cotizaţiilor pentru anul 2017, a fost dezbătut şi aprobat cu unanimitate de voturi de către participanţi. Contrar declaraţiei dată presei, în cadrul respectivei şedinţe, preşedintele ADI Apa, Robert Schell a propus ca “pentru anul 2017 nivelul cotizaţiilor să rămână acelaşi. Am constatat că nivelul actual al încasărilor acoperă cheltuielile de fucnţionare ale Asociaţiei şi propunem ca în acest an să rămână aceleaşi cotizaţii şi anume: Consiliul Judeţean Vâlcea – 178.000 lei/an, municipiul Rm. Vâlcea – 178.000 lei/an, municipiul Drăgăşani – 16.000 lei/an, oraşele care au beneficiat de investiţii în cadrul POS1 –7500 lei/an, oraşele care nu au beneficiat de investiţii în cadrul POS1 – 6700 lei/an, comunele care nu au beneficiat de investiţii în cadrul POS1, dar care au predat sistemul de alimentare cu apă şi de canalizare la SC Apavil SA – 3800 lei/an, comunele care nu au predat sistemul de alimentare cu apă şi de canalizare la SC Apavil SA – 2200 lei/an”. Negru pe alb au fost scrise aceste date în procesul verbal al şedinţei din data de 2 martie a.c. al asociaţiei ADI Apa Vâlcea, document în posesia căruia am intrat, dar nu datorită bunăvoinţei celor de la asociaţie, care suferă de secretomanie cronică, ci pe alte căi, total legale.
Unde se vorbeşte despre înjumătăţirea cotizaţiei? Şi de unde a luat preşedintele Schell cifrele prezentate opiniei publice prin intermediul colegilor noştri?
Ca să fim siguri că nu s-a strecurat nici o greşeală în declaraţia primarului oraşului Brezoi, am contactat reprezentanţii principalelor primării vâlcene.Aceştia ne-au declarat care este cuantumul cotizaţiei pe care trebuie să îl achite în acest an respectiva unitate administrativ-teritorială. Vă dăm doar câteva exemple: Călimăneşti: 7500 lei/an, Horezu: 6700 lei/an, Olăneşti: 7500 lei/an, Băile Govora: 6700 lei/an, Brezoi: 6700 lei/an, Consiliul Judeţean Vâlcea: 178 000 lei/an.

Deci, orașele 7500 sau 6700 și nu 4500, comunele 3600, iar CJ Vâlcea 178.000, nu 115.000. UAT-urile au plătit aceleași sume și în 2016. 

Domnule primar, cine pe cine dezinformează și care este scopul acestei dezinformări?

O altă declarație a președintelui Schell în urmă cu aproape doi ani ne demonstreză că edilii UAT-urilor nu vin la ședințele ADI Apa. Ne întrebăm, câți au fot în realitate la ședința din 2 martie? 21 de membri  din totalul de 81 au formar cvorum? Vom afla!

”Liberalul Robert Schell, președintele Asociației ADI APA Vâlcea, nu are de gând să mai tolereze lipsa de responsabilitate a primarilor, membri ai asociației din cauza cărora, lipsind de la ședințe, se pot pierde milioane de euro. „Sunt sute de milioane de euro pe care le putem pierde pentru că nu întrunim cvorumul. Pierdem proiecte, investiții…Nu mai putem continua așa…Nu mai trebuie să ne purtăm cu mănuși cu fiecare”.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.