766 total views

Primăria Râmnicului, prin primar Mircia Gutău, urmează să intre în posesia a 1800 de albume foto de prezentare a municipiului, deci, un produs comandat și plătit de Primărie din bugetul local.

Comanda a fost atribuită direct, unei societăți comerciale în prima jumătate a lunii august 2017, cu termen de livrare în luna noiembrie 2017. Nimic incorect până aici, deși din cele explicate reiese clar că nu s-a respectat întocmai comanda, albumele fiind la ora actuală nelivrate.

Însă, ce a făcut societatea care a fost privilegiată de această achiziție?

Noi credem că a indus în eroare faptul că va efectua o lucrare, gândind la momentul respectiv, doar că poate să facă bani din două surse. O dată, din banii  râmnicenilor plătitori de taxe și impozite mărite și a doua oară, din promovarea unor societăți comerciale vâlcene și nu numai. Totul prin intermediul acestui contract avantajos încheiat prin SEAP cu Primăria Râmnicu Vâlcea, fără să fi specificat sau informat beneficiarul real, respectiv, Primăria, de faptul că dincolo de suma în contravaloarea căreia va presta comanda ce poartă denumirea ”Album de prezentare a municipiului Râmnicu Vâlcea” va percepe tarife în plus de la unități juridice care chipurile (adevărul este altul, dar îl ținem pentru noi), au dorit să fie promovate prin intermediul albumului foto.

Ori în cazul de față, comportamentul executantului ar atrage după sine: fie răspunderea penală pentru fapta de înșelăciune prevăzută de art. 244 alin 1 Cod Penal, fie de art. 242 Cod Penal- pentru gestiune frauduloasă asupra banilor în contravaloarea lucrării. Misiunea contractului era aceea de a efectua o lucrare pentru beneficiarul Primăria Râmnicu Vâlcea și nicidecum să își facă profit suplimentar, în condițiile în care ar fi trebuit oricum să încheie contracte de sponsorizare cu terți beneficiari. Și nici la asta nu ar fi fost îndrituit, neavând capacitatea de a încheia ori subînchiria asemenea contracte.

Așteptăm o reacție din partea edilului vâlcean, fie pentru clarificarea în mod public și transparent a acestei situații ingrate, ori în sensul de a lua atitudine, fie  reziliază contractul pentru neîndeplinirea scopului solicitat,  iar ambele variante pot fi însoțite de înaintarea unei plângeri penale, în calitate de parte vătămată, cu solicitarea despăgubirii civile.

Mai mult, încheierea unui act adițional la contract prin care să se stabilească în mod ferm cadrul contractual și obiectul clar al lucrării  contractate, cu interdicția acestei societăți cu intenții profitoare, să nu se substituie beneficiarului și să joace un rol de contractant al unui contract de sponsorizare cu rol de promovare al vreunei societăți comerciale.

Este de bun simț, ca cetățeanului să nu-i fie subminată încrederea în promovarea intereselor publice, căci imaginea Primăriei este oglinda noastră.

Trebuie să menționăm faptul că cele 1800 de albume au valoarea totală de 126.000 de lei.

Așa își cumpără Mircia Gutău liniștea!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.