394 total views

Până pe 24 mai a.c., orice membru din conducerea PNL Vâlcea, ar fi clamat că rezultatele la europarlamentare din judeţul nostru vor fi în mod clar de partea PNL-ului.

“ Avem cel mai mare număr de primari din judet – 42, avem 10 consilieri judeţeni şi peste 60% din viceprimarii localităţilor vâlcene”! “Am înlocuit PSD-ul de la conducerea judeţeană şi acest judeţ va rămâne galben mult timp de acum înainte”!

Ce n-au ştiut peneliştii vâlceni este străvechea vorbă populară românească “ lauda de sine nu miroase-a bine”. După ce electoratul vâlcean s-a prezentat la urne, distinţii domni liberali s-au făcut nevăzuţi. Nici unul din cei care era foarte sigur de victoria PNL-ului, nu mai apare în momentul de faţă să explice electoratului cum au câştigat ei alegerile europarlamentare în judeţul Vâlcea, cu un procent de 20,5% în faţa PSD-ului care a “indrăznit” să obţină 41%. Nu vă speriaţi, stimati cititori, matematica nu s-a modificat, 41% este întotdeauna mai mare decât 20,5%, inclusiv la nivelul conducerii PNL Vâlcea. Unde sunt, stimabililor conducători ai Organizaţiei PNL Vâlcea, primarii voştri mai numeroşi? Din 42 de primării deţinute de PNL sau obţinut doar 16 asta însemnând sub 50% din numărul de administraţii liberale.

PSD-ul care şi-a văzut de treaba lui, a luat 71 de localităţi, un numar de 4,5 ori mai mare decât PNL-ul. Să mai punem în discuţie că în municipiul Râmnicu Vâlcea, PNL a înregistrat un scor absolut halucinant, clasându-se pe locul trei cu 2633 de voturi, la 6000 de voturi în spatele PSD-ului şi la 12 voturi în spatele PDL-ului? Să nu ai câştigată nici o secţie din cele 88 din municipiu, în momentul în care ai doi parlamentari ieşiţi pe colegiile uninominale Vâlcea 1 şi Vâlcea Nord, respectiv senatorul Adrănel Cotescu şi deputatul Traian Dobrinescu? Acest fiasco de la municipiu, combinat cu fiasco din întregul judeţ, a arătat liberalilor vâlceni că nu este de ajuns să fii obraznic şi impertinent cu adversarii politici, ci trebuie în primul rând, să vezi ce vrea electoratul, ce problemă ridică electoratul şi să oferi şi soluţii. Cu expresii de genul “ciuma roşie”, nu poţi să îndepărtezi PSD-ul din cursa electorală, mai ales, când PSD este apropiat de oameni şi încearcă să găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor lor. O notă discordantă face şi PDL-ul, care din opt primării, a câştigat doar în două şi de bucurie a apărut în mass-media locală să-şi trâmbiţeze marea victorie.

Liderii PDL-ului vâlcean sunt blocaţi într-un “lanţ al amintirilor” care le induce o stare de bine rozalie numai că, realitatea de pe teren este cumplită. Cu toate eforturile depuse de Organizaţia Municipală PDL… să scoţi numai 2645 de voturi faţă de cele 8633 ale PSD-ului, înseamnă să fii un candidat clar către un sepucu politic. Iar ca secundant, Organizaţia Municipală Râmnicu Vâlcea a PDL, poate să ia Organizaţia Municipală Vâlcea a PMP care, are 2146 de voturi.

Un cuvânt aparte îl avem pentru Organizaţia PMP Vâlcea. Pentru a fi un actor important pe scena politică judeţeană trebuie să treci de la poziţia de “Farfuridi” la cea de “Trahanache”. Pentru acest lucru trebuie să depăşeşti stadiul de luptă de clasă al anilor ’50, în sensul de a nega orice existenţă a partidelor adverse şi să faci o politică modernă şi flexibilă adiacentă mileniului trei.

Cam acestea ar fi concluziile desprinse din procesul electoral din Duminica Orbului, 25 mai 2014. Pentru a nu ştiu câta oară, electoratul vâlcean, ca şi cel naţional, a dat un vot de blam tupeului autosuficienţei, prostiei şi slabei pregătiri a unora din actorii politici judeţeni.

Vae Victis!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.