997 total views

Astăzi, ajungem la prejudiciul creat prin acceptarea de către conducerea Primariei Râmnicu Vâlcea ca, pe toată perioada derulării contractului de delegare nr. 23205 din 26.06.2015, operatorul să nu respecte clauza conform căreia ”deșeurile reciclabile colectate selectiv se vor trata în felul următor:
– fie se sortează la stația de sortare a operatorului, autorizată conform legii;
– fie se sortează la o stație de sortare cu care operatorul are contract, autorizată conform legii”…

Ori, operatorul a transportat și sortat deșeurile reciclabile colectate selectiv la o hală de la punctul de lucru al operatorului din Bujoreni, unde lucrători ai acestuia sortează manual pe categorii deșeurile reciclabile. Și astfel, de la începutul contractului de delegare, 1 August 2015, operatorului “i s-a permis” să nu respecte obligația din contract ceea ce i-a generat lunar un câștig necuvenit de minim 25.000 lei. Mai mult, aceste costuri, generate de sortarea deșeurilor reciclabile într-o stație de sortare autorizată, au fost introduse în tarif. Tot, prin tarif, operatorul încasează costurile pentru procesarea deșeurilor într-o stație de sortare autorizată

Dar, chiar din prima zi a contractului, operatorul transportă deșeurile reciclabile colectate selectiv într-o hală la Bujoreni, unde lucrătorii le sortează manual. Procesarea se face într-o locație neautorizată unde nu există stație de sortare!


Această nerespectare a condițiilor contractuale îi permite operatorului să încaseze prin tarif sume aferente sortării deșeurilor reciclabile într-o stație de sortare autorizată (toți utilizatorii achitând aceste costuri) dar aceste sume sunt reținute necuvenit de operator, pentru că el nu procedează conform ofertă tehnică întocmită chiar de el, ci trece la o soluție mult mai ieftină ce contravine condițiilor contractuale, iar operatorul reține nejustificat diferența de costuri generate de această modificare.
Conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea este la curent cu modul de lucru al operatorului (vezi copie adresa raspuns, nr. 24) și prin neîndeplinirea atribuțiilor pe care le are, de control al modului în care se derulează și se respectă contractul de delegare, comite un abuz în serviciu și îi oferă operatorului venituri necuvenite de minim 25.000 lei/lună.

Astfel prejudiciul total generat de această nerespectare a condițiilor contractuale este de minim 600.000 lei

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.