197 total views

La data de 6 August 2015 Municipiul Râmnicu Vâlcea, prin Direcția Administrării Domeniului Public (DADP), a încheiat cu operatorul Romprest un contract de închiriere platformă betonată. Astfel, pe platform betonată a Stației de compost Râureni, o suprafață de 100 metri pătrați i-a fost atribuită operatorului drept punct de transfer, respectiv punct unde se descarcă din autogunoiere deșeurile colectate din Râmnicu Vâlcea spre a se încărca în containere de mare capacitate.

Reprezentanții Municipiului RâmnicuVâlcea au stabilit ca cei 100 metri pătrați să fie exact în mijlocul platformei astfel încât operatorul să intre în Stația de compost și să traverseze toate secțiunile. Mai mult decât atât, chiar din prima zi de activitate, operatorul a depășit cu mult cei 100 metri pătrați (această suprafață fiind numai un pretext de intrare și ocupare a stației de compost de către operator) acesta utilizând în mod permanent peste 800 metri pătrați.

Dovadă stau pozele realizate în locație în toată această perioadă, dar și cele mai elementare calcule matematice, adică un singur container de mare capacitate utilizat pentru acest transfer ocupă o suprafață de minim 20 metri pătrați, iar operatorul are în permanență 14-18 asemenea containere amplasate în locație. Mai are și un încărcător frontal de mare capacitate, mai are nevoie și de aproximativ 200 mentri pătrați platformă unde descarcă deșeurile din autogunoiere, mai are și containere dedicate deșeurilor din construcții și mai are și deșeuri din construcții depozitate tot în stația de compost. Practic, în afară de hala stației aproape toată platforma betonată este la discreția operatorului.

Prin această încălcare flagrantă a suprafeței închiriate se produce un prejudiciu în bugetul DADP în sumă de minim 42.000 lei/lună (700 mp X 2 lei/zi/mp), adică un prejudiciu total de la începerea contractului și până în prezent de 1.176.000 lei fără TVA ( 28 luni calendaristine X 42.000 lei/lună diferența pentru ocuparea domeniului public)

Trebuie menționat și faptul că acordul pentru organizarea activității de transfer deșeuri în interiorul Stației de compost Râureni (pe teritoriul administrativ al Municipiului Râmnicu Vâlcea) ÎNCALCĂ GRAV chiar Contractul de delegare și Regulamentul de salubrizare, documente ce au stat la baza organizării licitației și stabilesc modul în care se desfășoară activitatea de gestionare a deșeurilor în aria administrativă a Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Solicităm să se facă o expertiză și să se audieze personalul Romprest și personalul din Stația de compost care a participat la această activitate pentru a se stabili adevărata suprafață utilizată de operator.
Dacă ținem cont că, în toată această perioadă Stația de compost nu și-a mai îndeplinit propriile servicii și obiective, activitatea ei fiind practic paralizată de ocuparea platformei de către operator, dar și că toată materia primă biodegradabilă existentă în stație la data începerii acestei închirieri este total pierdută, aceasta devenind deșeu, prejudiciul adus bugetului local prin prejudiciul din bugetul DADP se ridică la o sumă impresionantă.

Astfel prejudiciul total, numai din diferența de spațiu ocupată și neachitată de operator, până în prezent cu TVA inclus este de 1.399.440 lei.

Rămâne să se stabiliească și valoarea prejudiciului pentru activitatea de producție a Stației de compost, precum și valoarea materiei prime biodegradabile pierdute și devenită deșeu.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.