269 total views

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea,  Ion Cîlea, a primit din partea conducerii societăţii sud-coreene AGRO KIT SOLARII o interesantă propunere de colaborare în domeniul dezvoltării sectorului agricol pe componentele irigaţii, solarii şi sere. Colaborarea în această direcţie este puternic favorizată de accesarea fondurilor europene prin câteva măsuri (112, 125, 141, etc) cuprinse în Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală.
Reprezentantul administraţiei publice judeţene a răspuns unei astfel de oferte, fapt concretizat săptămâna trecută când a avut loc o primă întrevedere cu directorul general al firmei sud-coreene, domnul Justin So. Pentru realizarea paşilor de început, preşedintele Ion Cîlea i-a desemnat pe directorul Camerei Agricole Judeţene, Marin Cernătescu şi consilierul judeţean Alexandru Oproaica pentru a-i însoţi pe investitorii sud-coreeni şi a-i pune în legătură cu fermieri din zona de sud a judeţului interesaţi să intre în parteneriat.
„Am acceptat această colaborare pornind de la faptul că, după criza prin care am trecut începând din 2008 şi până în 2011, s-a observat că cele mai dinamice sectoare în condiţiile economice dificile s-au dovedit a fi agricultura şi industria alimentară, iar tendinţele de evoluţie vor fi, cu siguranţă, constant pozitive cel puţin pe termen mediu. Conform celor mai recente date statistice, în perioada de referinţă, afacerile din agricultură au avut una dintre cele mai ridicate rate de creştere la nivel naţional, sporul numeric al firmelor cu capital autohton şi străin atingând o medie de 16,5%. Pe acest trend dorim să mergem şi noi, iar solicitarea la colaborare a firmei sud coreene din România care face parte din renumita Companie NAM KYUNG Co. Ltd. vine într-un moment potrivit când şi noi urmărim asiduu să extindem în Vâlcea sistemele locale de irigaţii şi să dezvoltăm legumicultura în  spaţii protejate pe seama serelor şi solariilor” – a subliniat  Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Compartimentul de relaţii cu mass media

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.