83 total views

Ghid de orientare electorală pentru Parlamentul European

Intrarea în tumultul campaniei pentru alegerile europarlamentare de la 25 mai găseşte Partidul Social Democrat, laolaltă cu ceilalţi doi aliaţi ai săi – UNPR şi PC – într-o poziţie deosebit de favorabilă şi fără un rival de anvergură pe actuala scenă politică.

Nu este o părere personală, ci o constatare pe seama sondajelor realizate de instituţiile sociologice de-a lungul ultimelor două luni. Potrivit acestora, PSD urmează să obţină în jurul a 40% din totalul voturilor, în timp ce toate celelalte partide politice nu vor trece peste 20%. Dacă pentru PSD lucrurile sunt clare, nu la fel se poate spune despre PNL care, pe lângă faptul că a intrat în roiul agitat al celorlalte partide de dreapta, încă resimte puternic şocul plecării de la guvernare, gest care va fi aspru sancţionat de către alegători, unii chiar din rândurile sale.

Miza nu se rezumă doar la sancţionarea laşităţii ori a superficialităţii în abordarea şi susţinerea problemelor naţionale în faţa organismelor europene. Ea ţine seama de calitatea politică şi de implicarea hotărâtă în reprezentarea de până acum a României în Parlamentul European. Din acest punct de vedere, reprezentanţii PSD în cel mai mare for al UE, au dat cele mai elocvente dovezi de mândrie, demnitate, intransigenţă şi patriotism în apărarea valorilor naţiunii române. De asemenea, parlamentarii trimişi de PSD la Bruxelles s-au remarcat şi prin faptul că, pe parcursul mandatului ce se va încheia la 25 mai, ei au fost primii care au adus rapid la cunoştinţa Parlamentului şi Guvernului ţării noastre informaţiile şi proiectele de acte normative puse în discuţia Parlamentului European, oferind României posibilitatea de a fi între primele ţări care să beneficieze de o facilitate sau care să ceară o modificare a legilor încă din momentul elaborării şi aprobării acestora.

Certitudinea în victorie a PSD şi aliaţilor săi la alegerile europarlamentare din 25 mai este bazată şi pe faptul că nominalizările pe lista candidaţilor s-a făcut ţinându-se seama în exclusivitate de competenţa politică şi specializarea profesională a fiecăruia. Încă din start, candidaţii noştri ştiu în ce comisie vor merge şi cu ce şanse vor putea fi accesate anumite poziţii de influenţă în Parlamentul European în funcţie de experienţa şi calitatea prestaţiilor de până acum. Dovezile sunt acestea:

CORINA CREŢU, aflată pe primul loc în ierarhia candidaţilor PSD, s-a remarcat în actualul mandat şi a fost foarte apreciată pentru lupta sa împotriva extremismului, discriminării şi denigrării cetăţenilor români în Uniunea Europeană. În calitatea sa de vicepreşedinte a Grupului Socialiştilor şi Democraţilor, a atras atenţia constant de la tribuna Parlamentului European asupra obstrucţionării liberei circulaţii în UE şi, nu o dată, a avertizat că disputele politicianiste pe tema liberei circulaţii pot dăuna economiei şi dezvoltării armonioase a statelor.

 

CĂTĂLIN IVAN a fost o altă voce românească foarte auzită în Parlamentul European prin cele 150 luări de cuvânt, 50 de întâmpinări şi foarte multe iniţiative legislative personale sau în grup. Pentru el a devenit o preocupare permanentă promovarea imaginii României în Europa şi sancţionarea oricăror derapaje la adresa românilor.

 

 

DACIANA SÂRBU activează în Parlamentul European încă din anul 2005 când a fost desemnată observator din partea României. Prin activitatea sa în actualul mandat de europarlamentar a obţinut succese recunoscute pe linia sprijinirii financiare comunitare pentru agricultura bio şi agricultura tradiţională din România. De asemenea, s-a remarcat ca un activist bătăios pentru îmbunătăţirea legislaţiei privind promovarea unui stil de viaţă sănătos.

 

VICTOR BOŞTINARU, de care mă leagă o veche , statornică şi onorantă prietenie, s-a manifestat în toată perioada actualului mandat de europarlamentar ca unul dintre cei mai viguroşi susţinători ai extinderii perioadei de accesare a fondurilor europene, iniţiativa sa convertindu-se în ceea ce numim „N+2”, adică prelungirea până în 2015 a duratei pentru accesarea, pe proiecte depuse şi eligibile, a banilor europeni nerambursabili.
Despre ceilalţi candidaţi aflaţi pe lista PSD + UNPR şi PC pentru alegerile europarlamentare voi veni cu detalii, argumente şi susţineri în seria unor viitoare articole.
Dr. ing. ION CÎLEA, Preşedintele Organizaţiei Judeţene Vâlcea a PSD

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.