168 total views

Fostul director al SIE, Teodor Meleşcanu intră în cursa electorală cu o mişcare bine pregătită din vreme. Susţinut de Partidul Dreptăţii Sociale (o formaţiune apărută în 2011 cu sprijinul ex-pesedistului Octav Cozmâncă), are o singură şansă de a ajunge la Cotroceni: aceea de a fi invitat de viitorul preşedinte la o cafea sau la cine ştie ce eveniment organizat de Preşedinţie.

Dacă se mişcă mai cu talent în campanie, şi ia mai multe voturi decât prezidenţiabilul Călin Popescu Tăriceanu, Meleşcanu are mari şanse de cazare la celălalt palat mult râvnit de politicienii dâmboviţeni – Victoria. Pe post de prim-ministru, evident. Fostul şef al SIE, la momentul depunerii candidaturii, a făcut şi o declarţie de tip ”political corectness”

”Fac acest pas cu multă încredere, este un pas de maturitate după o viaţă pe care am dedicat-o ţării mele. Am decis, în mod responsabil, să îmi prezint candidatura pentru cea mai înaltă funcţie în stat, cea de preşedinte. Sunt hotărât să o fac cu înţelepciune şi profesionalism. Trebuie să trăim într-o ţară normală în care să nu fim preocupaţi doar cum să ne ‘’omorâm’’ unii pe alţii, ci să fim preocupaţi ce putem face împreună pentru acest stat”.

Teodor Meleşcanu – a îndeplinit funcția de ministru de externe în Guvernul Nicolae Văcăroiu în perioada 1992-1996 și pe cea deministru al apărării naționale în Guvernul Tăriceanu, în perioada aprilie 2007–decembrie 2008. A fost senator de Prahova, ales în colegiul al treilea al acestei circumscripții, pe listele Partidul Național Liberal. Membru al senatului în legislatura 1996-2000, a fost ales atunci pe listele PDSR, iar în 2004 a fost ales pe listele Alianței D.A.. În 27 februarie 2012, președintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Teodor Meleșcanu drept director al Serviciului de Informații Externe și a fost validat de Parlamentul României în 28 februarie 2012, iar in 22 septembrie 2014, acesta a demisionat din aceasta functie.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.