199 total views

Neinvitarea preşedintelui Traian Băsescu la ceremonia de sărbătorire a 150 de ani de la înfiinţarea Camerei Superioare a Parlamentului-Senatul, i-a prilejuit preşedintelui judeţean al PMP Vâlcea, Marian Mirea, ocazia de a mai apărea prin presă. Domnia sa este vexat de faptul că preşedintele senatului dl. Călin Popescu Tăriceanu, nu l-a invitat la festivităţi pe Preşedintele în exerciţiu al României, domnul Traian Băsescu, pe argumentaţia că acesta doreşte desfiinţarea Camerei Superioare.

Pentru neinvitarea preşedintelui, îi dăm dreptate domnului Mirea şi considerăm că Preşedintele Senatului, dl. Călin Popescu Tăriceanu, a săvârşit o impardonabilă gafă diplomatică . Indiferent ce poziţie si-a exprimat preşedintele ţării, vis-a-vis de Camera Superioară a Parlamentului, normele diplomatice statuate încă de la 1815, de la Congresul de la Viena, impun prezenţa şefului statului la orice manifestare aniversară a unei instituţii importante a statului.
Nu-l putem bănui pe Călin Popescu Tăriceanu că nu cunoaşte normele diplomatice deoarece, pregătirea şi cultura acestui domn, exclud din start această ipoteză. Totuşi, gestul său întoarce România în timp, până în anii întunecaţi 1945-1965, atunci când, dacă nu aveai “origine sănătoasă” (adică dacă nu erai sărac) nu puteai accesa nici o funcţie de conducere , nici măcar pe cea de grupă de şef de gunoier. ( vezi Marin Preda, “Cel mai iubit dintre pământeni”).

Concluzionând, gestul lui Călin Popescu Tăriceanu este nedemn de al doilea om în stat, şi credem, că el nu ar trebui să se mai repete vreodată în istoria ulterioară a României.

Ce nu am înţeles din poziţia domnului Mirea este, ce caută PSD în această ecuaţie? Trecând peste limbajul folosit care ne aduce aminte de expresiile în care erau înfieraţi “burjuii capitalişti” în anii 50, de către exponenţii clasei muncitoare înfrăţită cu ţărănimea muncitoare, considerăm că dl. Mirea are o marotă şi aceasta este, PSD.
Suntem de acord că dacă plouă afară este de vină PSD şi trebuie să ne luăm umbrela cu PMP; dacă este soare torid, tot PSD este de vină şi tot umbrelă cu PMP trebuie să ne luam. Nu poţi să fii un lider modern care-ţi doreşti să fii respectat de adversarii tăi politici, dacă foloseşti un limbaj de lemn şi care nu spune nimic. “ Teoria conspiraţiei PSD-iste” care-l bântuie pe dl. Mirea este pe atât de departe de adevăr, încât şi astronauţii de pe staţia orbitală internaţională au sesizat. Prieteneşte, îl sfătuim pe dl. Mirea să încerce să-şi argumenteze ideile cu expresii democratice, adaptate secolului XXI, din mileniul trei, pentru că altfel, domnia sa îl va face fericit pe Vladimir Ilici Lenin, autorul conceptului luptei de clasă.

“Quod erat demonstratum!”

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.