370 total views

ANAR, “vaca de muls” pentru toate partidele arcului guvernamental, care gestionează infrastructura de gospodărire a apelor formate din totalitatea lucrărilor hidrotehnice ce sunt finanțate de la bugetul de stat și din surse externe ale Uniunii Europene, Băncii Mondiale ori altor organisme financiar bancare, a ajuns pe mâna unor neaveniți cu mari interese economice de partid și personale.

Astfel, “mecanicul șef” al ANAR joacă puternic și, ca să-și acopere “manevrele financiare” deja devoalate de “gură-spartă”, vrea să taie răul din rădăcină gândindu-se serios dacă nu cumva ar trebui să desființeze Inspecțiile Bazinale, lucru nu chiar imposibil ținând cont că mentorii acestuia sunt ministresa de la Mediu – Gavrilescu (cea care l-a numit pe Sandu la conducerea ANAR și care “îi face toate poftele” ) și Călin Popescu Tăriceanu – șeful Senatului.

Eu scot perimetrele la exploatare și tot eu le controlez? Ar trebui totuși externalizat acest serviciu de inspecție? Poate ne ajută “specialiștii” cu un răspuns!

Inspecțiile Bazinale au fost create special pentru controlul absolut al tuturor Apelor, pentru că la nivel de ANAR se duc toate “contribuțiile colectate prin abuz” și care au un traseu foarte bine stabilit către partidul politic din spatele instituției publice, structuri ce gestionează în mod continuu rezervele de apă naturale ale țării aflate în subsol și la suprafață.

“Vreau să desființez Inspecția Apelor”

Și iată, la nervi, Sandu vrea să desființeze IBA-urile, dar calculat, când își revine, gândește că e prea mult și analizează cât se poate de serios doar mutarea în totalitate a inspectorilor din IBA Olt (unde?), pentru că această gașcă creată la nivelul acestui serviciu încurcă împărțirea fondurilor care au acoperit, și mai trebuie să acopere, de-a lungul timpului cele mai multe necesități administrative și politice. Acum, și Prală are nervii lui și e supărat nevoie mare că nu înțelege cât de mult s-a schimbat fostul lui coleg de la Hodroserv, Băviță,” individ ce dispune mai nou de un comportament de interlop cu un debit verbal foarte agresiv”, ni-l descriu sursele.

Pe românește, Sandu și Rusu au luat foc după publicarea articolului – “Pentru ”grupul infracțional” instituit pe lângă ABA Olt, trioul Prală-Băviță-Răboacă sunt ”luptători până în pânzele albe”, pentru că nu se așteptau să transpire în spațiul public plata Apasco, deși trebuia să se gândească că informația va fi publică în secunda doi cu astfel de specimene pe post de șefi. Băviță și Răboacă au început să fie mai mult decât incomozi pentru “noul uns” care “îi ține în cârcă” pentru că i-au fost “băgați pe gât” de cineva din ANAR care acum se pare că s-a săturat și el de ei. “Dacă nu se potolește și mai apar articole negative în presa locală, “mecanicul șef” ANAR îl zboară pe “mecanicul ajutor de locomotivă” ABA Olt fără să se uite în spate, adică la Gutău, pentru că pe el când îl deranjează cineva cică operează fără anestezie”, ne spun sursele. Așa o fi! Că tare supărat mai este pe publicația noastră pentru că e singura care face opoziție și astfel își permite să prezinte opiniei publice măgăriile pe care domniile lor le fac cu acordul mai marilor șefi – Tăriceanu – Gavrilescu.

Acum, ce este de reținut și foarte important, cum pun angajații administrației bazinale vâlcene problema în ceea ce-l privește pe cel care pentru unii este Fane și pentru alții Ștefan Prală.

“Ne-am obișnuit cu gândul, pentru că vedem că peste tot este așa, că fiecare când vine pe postul de conducere își aduce oamenii lui, dar nu ne putem obișnui cu faptul că ei nu își dau seama că nu sunt decât alți “profesioniști” care construiesc la rețeta mafiotă a șefilor deși, la început ei sunt folosiți după care “conducătorii” vor face tot posibilul să îi elimine deoarece la rândul lor “profesioniștii” se ridică cu pretenții. Și chiar dacă se supără Adam, Pintilie, Rusu și mai știu eu care i-au sprijinit necondiționat pe Băviță și Răboacă, acum Victor Sandu observă că trebuie să se lepede de ei astfel riscă mai mult decât a riscat până acum, adică, devoalarea de către presa a multiplelor “inginerii financiare” care sunt create tocmai de “echipa de mecanici” din fruntea ANAR-ABA Olt și compania Mai mult, înțelegem că Prală este omul lui Gutău, știe toată Vâlcea, dar nu înțelegem de ce Gutău acceptă să se asocieze cu numele Băviță și Răboacă – doi infractori – el fiind un alt gen de infractor, mai de lux…să zicem!….Să nu poată Gutău să-i înlăture la câtă influență are? Putem spune că acești derbedei pe care Gutău nu îi poate controla îi dejoacă planurile și Prală riscă să piardă funcția mult râvnită și ajungem la vorba aia cu ce scurtă fu numirea… Au scos și GPS-ul de pe Touareg-ul cu nr VL-77 WAT, mașina instituției cu care Prală se pare că se duce la vânătoare cu acoliții locali, ANAR și atenție se pare că mai nou și din ABA Argeș-Vedea, iar Duster -ul cu numere roșii cu care se plimbă Răboacă, la fel nu are GPS”, ne informează cine știe, vede și are curaj.

Prală-Drăghici-Gorunescu

Deci, în instituție, s-a dus vestea, pe care noi o știm dar au aflat-o și ei, și se vorbește mult despre plăcerea lui Prală, vânătoarea, iar cum Sandu nu e doar omul ministresei Gavrilescu, ci și prietenul cel mai bun al deputatului de Argeș, Mircea Drăghici, cel care și-a impus omul la ABA Argeș-Vedea, pe Bogdan Gorunescu – cel care administrează fondul de vânătoare al deputatului, ajungem la concluzia că cele două ABA-uri se vor uni pentru un trai mai bun. Cât de curând vom auzi probabil de “buna colaborare” a trioului Prală-Drăghici-Gorunescu. Presa din Argeș are o documentare serioasă despre cuplul Drăghici-Gorunescu și ne putem inspira pentru a deduce următorul criteriu de selecție al lui “Fane” la conducerea ABA Olt. Și să nu se slăbească puterile, poate presa din Argeș știe sau nu, noi am aflat că mai coapsără una și de mâine 20 noiembrie îl aduseră pe nea Eramazu la ABAAV tocmai la investiții…da, da, același Eramazu care a plecat de la ABA Olt cu coada între picioare, alungat fiind de cineva (nu-i dăm nume, dar știm) care nu suportă oamenii din afara sistemului, el fiind tot omul lui “Victoraș-tăuraș”.

Cancerul ANAR

Fondurile destinate lucrărilor de investiții de gospodărire a apelor, investiții uneori supraevaluate, alteori nejustificate dar aducătoare de bani pentru buzunarele “băieților deștepți” sau a partidelor pe care le reprezintă, aduc, de ani buni, un management defectuos instituției publice, lucru sesizat de toate organele de control ale căror rapoarte emise care relatează gravele ilegalități comise au fost dosite în sertarele șefilor ANAR fără a se dispune nici un fel de măsuri împotriva celor vinovați, lăsând șefii instituției să continue șirul de abuzuri. Cel mai grav este că deși presa a relatat despre cam toate rapoartele ascunse la propriu de către toți cei care au trecut pe la cârma ministerului de Mediu, de la Attila Korodi – Rovana Plumb – Lucia Varga – Doina Pană – Cristina Palmer și până la Grațiela Gavrilescu, nimeni nu a luat sau nu a dispus însănătoșirea sistemului lovit de acest CANCER! Dacă se continuă așa, și se pare că da, atunci cancerul se va întinde în tot sistemul și ANAR are în continuare parte de o dezvoltarea anormală a activității ce va distruge rând pe rând fiecare ABA și SGA.

Acest articol a fost realizat nu doar cu ajutorul informațiilor primite de la ”invidioși”, ci și cu ajutorul informațiilor din spațiul public – online!

Vom reveni!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.