Loading

Sâmbătă, la Bucureşti, Oltchim a pierdut cu 24-22 prima manşă a semifinalei Champions League cu Gyor, astfel că şansele de a merge în finala competiţiei s-au redus destul de mult. Joi, la Veszprem, se vor disputa încă 60 de minute de foc, care vor decide soarta calificării.
Campioana României a pierdut acest joc în prima repriză, când adversara a făcut instrucţie, în ciuda unei atmosfere ostile. Diferenţa s-a făcut încă din primele minute. Oltchim a părut timidă în primele minute de joc, puţin superficială în atac, în timp ce Gyor a intrat cu forţă pe teren şi s-a văzut că nu le vor lăsa pe campioane să obţină victoria. După numai 10 minute, campioana Ungariei s-a desprins la 6-1, scor care a descurajat şi mai mult echipa Vâlceană. Vestergard a început să facă schimbări, însă diferenţa a crescut tot în partea adversă, în minutul 22, scorul fiind de 12  – 5. Avansul echipei maghiare a fost corespunzător cu tot ce s-a întâmplat pe tren.

Eliminarea braziliencei Amorim a readus Vâlcea în joc

În primele 15 minute de joc, Gyor a pierdut-o pe Brazilianca Eduarda Amorim, care a primit două eliminări, un jucător foarte bun al echipei, iar Ambros Martin a trebuit să caute alte soluţii în defensivă pentru a nu primi o descalificare a braziliencei. Oltchim , o echipă cu valori mondiale, nu avea cum să nu profite de acest avantaj. A reintrat uşor în joc graţie unor contraatacuri de la Adina Nechita şi a unei defensive tot mai bune  a lui Allison Pineau. Până la pauză, Oltchim a redus scorul până la 10-14, dar putea să fie şi mai aproape de Gyor, poate chiar la egalitate, dacă n-ar fi ratat două aruncări de la 7 metri prin Bulatovic şi Brabosa şi două contraatacuri prin Curea şi Meiroşu. În repriza secundă, Oltchim realizând că este posibil să piardă şansele de calificare încă de la Bucureşti, a intrat pe teren mult mai motivată. In minutul 37, Navarro înscrie un gol şi lucrurile încep să funcţioneze mai bine, iar cei 5000 de suporteri români au încercat să pună şi mai multă presiune pe Gyor, Vâlcea reintrând în calcule. Meciul s-a transformat în contre, fiecare echipă căutând să ofere lovitura de gratie, Oltchim apropiindu-se în minutul 52 la scorul de 20 – 21. În final, meciul s-a terminat 22- 24, iar Oltchim încă speră la finală.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.