290 total views

Prefectul judeţului Vâlcea, MIRCEA NADOLU, continuă monitorizarea evoluției stării de sănătate a domnului Robescu Anania Mircea din comuna Câineni, jud. Vâlcea aflat în greva foamei, precum și demersurile necesare rezolvării nemulțumirilor protestatarului, în vederea renunțării la această formă de protest.

Urmare intenției domnului Robescu Anania Mircea de a intra în greva foamei, în data de 22.01.2014, Prefectul jud. Vâlcea, Mircea Nadolu, a solicitat Direcției de Sănătate Publică să întreprindă măsurile necesare monitorizării stării de sănătate a acestei persoanei care a recurs la gestul de protest sus-menționat.
Totodată, Prefectul jud. Vâlcea a solicitat intervenția Serviciului de Ambulanță Brezoi să acorde îngrijirile medicale ce se impun, înștiințând, concomitent, și cabinetul individual medical de pe raza com. Câineni spre a întreprinde măsurile necesare monitorizării sănătății persoanei protestatare.
Urmare solicitării prefectului, în data de 30.01.2014, la domiciliul numitului Robescu Anania Mircea, s-a deplasat un colectiv format din medicul Oană Graţiela, asistentul medical Turcu Claudia şi asistentul social Chiţu Daniela.
Domnul Robescu Anania Mircea a fost găsit pe „într-o stare relativ bună”, lucru menţionat într-un proces-verbal semnat şi de protestatar.
Pe lângă monitorizarea permanentă a evoluției stării de sănătate prin personal calificat ( D.S.P. prin Serviciul Judeţean de ambulanță- substaţia Brezoi, cabinet medical individual prin medic și asistent medical, precum și asistent social din partea Primăriei Câineni ), Prefectul județului Vâlcea, Mircea Nadolu, a dispus și deplasarea unei comisii la domiciliul persoanei care a apelat la acest gest de protest, pentru verificarea stării de sănătate, dar și pentru verificarea situației ce a generat acest gest, în vederea identificării soluțiilor legale pentru rezolvarea nemulțumirilor protestatarului și, implicit, renunțarea la forma de protest.
Întrucât, inițial, protestatarul nu a specificat un motiv anume pentru asumarea acestui gest, ci doar a făcut mențiunea “sunt declarat în greva foamei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi”, Prefectul județului Vâlcea, Mircea Nadolu, în data de 03.02.2014, a dispus deplasarea acestei comisii ( subprefect Aurora Gherghina, consilier Țana Smarand și un asistent social din partea Primăriei comunei Câineni ) la domiciliul domnului Robescu Anania Mircea.
Cu ocazia vizitei comisiei din partea Instituției Prefectului jud. Vâlcea, s-au purtat discuții cu protestatarul Robescu Anania Mircea cu privire la nemulţumirile dumnealui faţă de activitatea Poliţiei Câineni şi Parchetului Brezoi, acesta fiind găsit „într-o stare de sănătate relativ bună”.
Din discuţii, a rezultat că domnul Robescu Anania Mircea, care are anumite drepturi în cadrul Obştii Moşnenilor Robeşti, este complet nemulţumit de activitatea „fostei conduceri” a acestei obşti.
S-a reţinut faptul că, în acest moment, există mai multe plângeri ale Obştii Moşnenilor Robeşti, aflate în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi, care trebuie să dispună măsuri conform competenţei.
Problemele existente în cadrul conducerii Obştii Moşnenilor Robeşti, sunt cunoscute la nivelul Instituţiei Prefectului Judeţului Vâlcea, ele fiind prezentate şi în cadrul audienţelor Prefectului.
I s-a explicat domnului Robescu Anania Mircea că, într-un stat de drept, este imperios necesar să fie respectată independenţa justiţiei şi, pe cale de consecinţă, nu pot fi acceptate niciun fel de ingerinţe spre a fi grăbită în vreun fel instrumentarea vreunui dosar.
S-a mai reţinut şi faptul că Preşedintele interimar-împuternicit de Comitetul Ad-Hoc al Obştii Moşnenilor Robeşti a solicitat ITRSV Vâlcea, în data de 16 ianuarie 2014, să desemneze un delegat pentru a executa un control de fond cu predare-primire de la Ocolul Silvic „Valea Lotrului” Malaia-Ciunget către Ocolul Silvic „Sălişte”.
Având în vedere că domnul Robescu Anania Mircea şi-a exprimat temerea că „ITRSV Vâlcea nu va răspunde acestei solicitări”, Prefectul Mircea Nadolu a solicitat ITRSV Vâlcea, prin Adresa nr. 1463 din 05.02.2014, să verifice dacă la instituţia respectivă este depusă o asemenea solicitare, iar dacă există, să fie rezolvată urgent, conform prevederilor legale.
O altă problemă ce a fost adusă la cunoştinţă de domnul Robescu Anania Mircea, se referă la o plângere depusă la Poliţia Câineni – înregistrată cu nr. P/1380001/08.01.2014, la care petentul nu a primit încă răspuns.
Ca urmare, domnul Mircea Nadolu – Prefectul Judeţului Vâlcea, a solicitat domnului Inspector-Şef Marin Florian de la IPJ Vâlcea, să verifice dacă s-au făcut cercetările necesare în ce priveşte respectiva plângere şi să informeze operativ asupra cazului.
În acest moment, starea sănătăţii domnul Robescu Anania Mircea se găseşte sub monitorizarea Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea prin Serviciul de Ambulanță Brezoi și a personalului medical de la cabinetul individual de pe raza comunei Câineni.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.