321 total views

„S-a semnat contractul cu CET Govora, dar cantitatea de livrare abur între 15 mai și 31 octombrie a rămas sub 165 tone în loc de 210. Asta înseamnă că Planul de concediere va fi pus în aplicare. Din punct de vedere al businessului totul este bine, dar pentru oameni nu. Totul este ca înainte, deși semnalele trase de mine au fost cum nu se poate”, spune Mugioiu.

Avizul poate fi consultat AICI –AVIZ 6_2019 (1)

MITING DE AMPLOARE pentru a nu fi CONCEDIAȚI 100 de angajați

Deși s-a dorit o acțiune pentru perioada 2-4 aprilie, Sindicatul ”Sodistul” a primit aviz favorabil pentru desfășurarea unor manifestații de prostest în data de 4 aprilie, sub formă de marș, în intervalul orar 15.30 – 19.00 și în perioada 05-06 aprilie, sub formă de miting.

CIECH Soda România este nevoită să inițieze o reducere cu aproximativ 20% a personalului său deoarece operațiunile sale nu pot fi profitabile, spune Urbanowski, din cauza majorării semnificative a prețului la abur industrial, aplicată de CET Govora începând cu 1 ianuarie 2019 și în urma creșterii prețului certificatelor CO2. Afectați de concediere vor fi 20 operatori chimiști, 20 lăcătuși mecanici, 14 TESA, 40 mașiniști instalație și 1 operator date, iar salariile compensatorii vor fi acordate în funcție de vechime și pot ajunge până la 7 salarii medii brute pe societate la o vechime de peste 20 de ani.

Pe 25 martie la Prefectura Vâlcea, a avut loc ședința ordinară a Comisiei de Dialog Social, unde Adrian Mugioiu a prezentat principalele revendicări ale Sindicatului „Sodistul” cu privire la „Planul de concediere colectivă” notificat de angajatorul Ciech. Ședința s-a încheiat fără un rezultat.

„Situația de la Ciech Sodă devine critică, 100 de persoane urmează a fi concediate ca urmare a reducerii furnizării agentului termic cu 20 de procente de către CET Govora. Riscul de a pune în pericol securitatea și sănătatea, chiar viața la locul de muncă a salariaților rămași și a mediului înconjurător. Urbanowski este interesat doar de profit care mare parte a intrat doar în creșterea producției. Reducerea salariaților cu 20% va pune clar în pericol viitorul societății. Administrația Ciech de când a venit a fost interesată doar de tăierea de capete. Din 3000 de salariați am ajuns să fim 590 în condițiile în care nu s-a adus vreun robot care să înlocuiască munca vie. Avem o muncă grea. Semnalul este foarte clar, în condițiile în care se va face concedierea, nu are rost să ne continuăm activitatea în aceste condiții” a menționat Mugioiu Adrian – președintele Sindicatului ”Sodistul”.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.