362 total views

…fără doar și poate, pentru că partidul nu îi mai vrea, spun invidioșii. Dacă pentru Bușu și Neamu propunerea de excludere a fost făcută chiar de consilierul județean Geri Bușe, pentru Grigorescu și Nuică propunerea vine din partea Iulianei Moise. Cu alte cuvinte, după ce că ALDE numără membri doar cât un „set de șosete” și pe aia îi dă afară. Adevărul că…procent mic, locuri limitate…pentru 2020! Unul spre zero, sâc! Cupă, „marele” deputat de Dolj, este vinovat de toate tensiunile din partidul lui Tăriceanu, la nivel de Vâlcea, pentru că implicarea lui prin interimatul asigurat filialei județene este ZERO! Nu o spunem noi, ci mâna de oameni din ALDE Vâlcea!

Bușu Adrian exclus de Biroul Politic Central ALDE

Biroul Politic Central al ALDE, întrunit în ședință, având cvorum de 51 de membri din totalul de 70, în data de 15 iulie 2019 a hotărât :

„aprobă cu unanimitate de voturi propunerea către Delegația Permanentă Națională ALDE, cu privire la excluderea din partid a domnilor Adrian Bușu, Muja Nicolae și Traian Bodea, vicepreședinți ai Consiliilor Județene Vâlcea, Gorj și Bihor pentru următoarea ședință, conform art 73 lit a) din Statul ALDE”

Nu știm dacă „următoarea ședință” a avut loc, cert este că Bușu Adrian riscă să își piardă mandatul de vicepreședinte al Consiliului Județean. În aceiași situație sunt consilierul județean Neamu Ion și consilierii locali municipali – Remus Grigorescu și Ionuț Nuică, iar în ședința ce va avea loc duminică 21 iulie 2019, delegația permanentă are pe ordinea de zi să voteze „pentru” sau „împotriva” excluderii lor. Din surse demne de încredere, se pare că votul va fi unul „pentru”.

Conflictul dintre Bușu Adrian și deputatul Lovin Dumitru, care a fost unul foarte dur și pe care îl cunoaște „tot satul”, se pare că le aduce astăzi excluderea atât lui Bușu cât și lui Grigorescu, iar Neamu și Nuică se pare că vor fi excluși prin conjunctură.

„Nu știu, nu mi-au dat nicio o hârtiuță, nimic, nimic. Din ce am am înțeles eu, în timp, ei și-au dorit sa-l excludă pe Bușu și Grigorescu. În octombrie 2018, când a venit Cupă, am fost invitat la o ședință, de atunci doar în pe 21 iunie am primit un mail pentru 24 iunie…nu am făcut nimic, nu eram nimic…prin martie se dizolvă municipiul…nu ne spune nimeni nimic, trece martie și aprilie…nimic, nici bună ziua…nici mail…iunie…după ce au fost smotociți de Bucrești probabil…prima invitație de la Cupă pentru a prezenta un raport scris…preelectoral și electoral din poziția de consilier județean…ca membru simplu mă chemi și mă întrebi ce am făcut în campanie, dar nu mi-ai dat nici o sarcină, nici o atribuție….deci membru simplu, fără funcții de conducere în partid. Pentru ședința din 21 iulie am fost invitat, am ordinea de zi a ședintei, dar nu mă duc la ședință că ei deja au hotărât. ..să mă duc să ce….sunt la grămadă…nu am comentat….voi ataca în instanță…de ce au făcut-o nu știu. De exemplu, pe Nuică…îl treci prin toate filtrele, îl pui pe listă la europarlamentare, deci îl apreciezi și la o lună îl dai afară. Cât despre președintele interimar Cupă, el nu există la Vâlcea. L-ați văzut la tv, în ziare…conferințe de presă? Nu! Și atunci? Mă tragi pe mine la răspundere? Eu consider că ei au avut un comportament de sabotaj. Suntem 10 în total și tu dai afară 4? Duminică nu mergem la ședință că nu avem de ce, am trimis o notă explicativă toți 4, Nuică a dus-o la secretariatul partidului, avem nr. de înregistrare. Nu am crezut că se va ajunge aici, modul cum s-au comportat față de mine a fost ca o izolare”, declară în mare Neamu Ion, consilier județean.

Contactați pentru un punct de vedere au fost și Bușu Adrian, Nuică Ion ori Chițoiu Daniel, dar până la ora publicării articolului nu au răspuns la telefon. Cupă Ion, președintele interimar ALDE Vâlcea, nu a dorit să-și asume o declarație, scuzându-se că este la volan și nu știe motivul excluderii. Remus Grigorescu prin mesaj ne trasmite: „așa zisa neimplicare în campanie”. Florian Marin, prefectul județului, contactat telefonic, spune că nici unul din cei excluși nu își vor pierde mandatele publice – vicepreședinte ori consilieri județeni și municipali, până la epuizarea tuturor căilor statutare.

Alte surse din partid spun că ședința este nestatutară, fiind încălcate n articole din Statutul ALDE. De la sancțiunea de excludere – art 19, compunerea delegației permanente teritoriale – art 47, atribuțiile delegației permanente teritoriale – art 49 și până la procedura alegerilor în partid – art 99 și poate și altele.

Vom încerca, din nou, în zilele ce urmează, a lua un punct de vedere de la Bușu Adrian, Nuică Ionuț și Remus Grigorescu.

Vom reveni!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.