319 total views

O infirmieră din SJU a fost reţinută în timpul unui flagrant organizat de Direcţia Generală Anticorupţie, serviciul judeţean Vâlcea

Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Vâlcea au reuşit să o surprindă în flagrant pe infirmiera Elena Mihalcea, în momentul în care primea 1700 lei avans din şpaga solicitantă unei proaspete absovente a şcolii postliceale de profil, pentru a-i facilita angajarea în Spitalul Judeţean Vâlcea. Suma totală care ar fi trebuit să o primească infirmiera pentru angajarea tinerei D.L. era de 1000 de euro.

Racolată de la mica publicitate

Plasarea unui anunţ de căutare loc de muncă în sectorul medical, i-a adus tinerei D.L. surpriza de a fi contactată destul de repede de o „persoană binevoitoare” care i-a promis că îi poate rezolva angajarea pe postul de asitent medical în Secţia Radiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. După prima întâlnire cu Elena Mihalcea, tânăra aflată în căutarea unui loc de muncă a decis să se adreseze organelor de anchetă după ce a aflat că postul îi era oferit numai în schimbul sumei de 1000 de euro. „La data de 08.04.2013, C.L. din Râmnicu Vâlcea a formulat denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea, prin care sesiza faptul că în cursul aceleiaşi zilei a fost contactată de o angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţe Vâlcea care i-a propus să-i faciliteze angajarea ca asistent medical la Secţia Radiologie din cadrul acestui spital, aceasta fiind absolventă a Cursurilor Postliceale în domeniu sanitar – promoţia 2012. În acest sens i-a solicitat în schimb suma de 1000 euro, sub pretextul că banii sunt pentru persoanele la care urmează să intervină”, a declarat subcomisarul Răzvan Marius Giuroiu, şeful SJA Vâlcea. Luni, 15 aprilie, ofiţerii S.J.A. Vâlcea, sub directa coordonare a procurorului de caz au prins-o în flagrant pe Elena Mihalcea, angajată ca infirmier la Spitalul Judeţean de Urgenţe Vâlcea, în timp ce primea de la denunţătoare suma de 1700 lei, reprezentând avansul din cei 1000 euro solicitaţi.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.