Loading

…pentru că în primul rând este un consilier local care nu s-a remarcat cu nimic în administrația locală, ocupat fiind, de fapt, în legislația 2016 – 2020, cu împroprietărirea unui spațiu public, făcând tot felul de demersuri neortodoxe pentru terenul pe care îl are în chirie pe numele societății, SC ZAPIS SRL, administrată de el. Mai mult, pe terenul pe care l-a închiriat în 2001 și care aparține domeniului public, domnia sa a construit ilegal o vilă, iar la parterul acesteia are un spațiu comercial unde vinde produse alimentare, nealimentare, tutun și alcool.

ÎN IMAGINEA DIN DESCHIDERE – VILA SC ZAPIS SRL – ILEGAL CONSTRUITĂ PE TERENUL ȘCOLII – PE SPAȚIU ÎNCHIRIAT NU POȚI CONSTRUI, POȚI DOAR AMPLASA O CONSTRUCȚIE METALICĂ SAU ALT MATERIAL CONSTRUIBIL. A ÎNCHIRIAT 32 MP, DAR ACEASTĂ VILĂ ARE PROBABIL 100 MP. PROBLEME LEGALE SUNT INCLUSIV LA ACHITAREA CHIRIEI…

SC ZAPIS SRL în anul 2001 a încheiat un contract de închiriere cu Primăria Bujoreni, pentru desfășurare activități comerciale, pe o suprafață de teren de 32 mp din Grădina Școlii Gimnaziale Gura Văii.

În administrația Bujoreni, pentru SC ZAPIS SRL, pe parcursul ultimilor 4 (patru) ani s-au întocmit mai multe documente – pentru intrarea în legalitate, pentru trecerea terenului din domeniul public al comunei Bujoreni în domeniul privat sau chiar acte adiționale la contractul de închiriere. Totuși, din studierea documentelor, SC ZAPIS SRL devine locatar, în 2001, pe o suprafață de teren de 32 mp, după care, din document în document și din pix în pix suprafața închiriată se modifică. Contractul de chirie este pentru suprafața de 32 mp, un act adițional este pe 180 mp, iar referatul de specialitate pentru trecerea terenului din domeniul public în domeniul privat se întocmește pentru suprafața de 421 mp, toate fără aprobarea Consiliului Local Bujoreni.

De unde au apărut aceste modificări de suprafețe și cum s-au putut întocmi documente pe ceea ce nu există, nu prea putem să înțelegem. Cert este că cineva din Primărie a falsificat aceste înscrisuri cu girul altcuiva și acesta nu este primarul Gîngu Gheorghe, semnătura lui nu este pe aceste documente.

Zaharia Silviu candidează la Primăria Bujoreni din partea PER – partid condus la Vâlcea de Mircia Gutău – în speranța că va ieși primar și își va rezolva situația ilegală, una care este în curs de cercetare la anumite organe de control. Așadar, vedem un Zaharia cu aceleași metehne pe care le are și primarul Râmnicului, doi indivizi care acționează în administrațiile publice cu încălcarea legii.

ZAHARIA impus candidat de Gutău pentru cotropirea comunității

Avem bănuiala că Zaharia a fost împins în această candidatură tocmai pentru că are aceste probleme. Dacă ar ajunge primar, Mircia Gutău îl va ajuta să intre în „legalitate”, dar în nici un caz fără a obține ceva la schimb și doar cu încălcarea legii, legal nu are cum. Se vorbește pe la colțuri tot mai mult că grupul de lucru format din Gutău și ai lui au pus mâna pe niște terenuri chiar la intrare în Bujoreni și vor să facă și acolo cartier de locuințe. Cu alte cuvinte, se dorește distrugerea spațiului verde pentru construcții.

Tot pe la colțuri se vorbește și despre terenul pe care se află Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Pomicolă Vâlcea, o stațiune cu probleme legislative – pierderea unor suprafețe de teren aflate în administrare prin Legea retrocedărilor și nu numai, dar și lipsa investițiilor care au condus la oprirea cercetăii în acest domeniu – lipsa de finanțare.

Aflată din 2009 în subordinea Universității din Craiova, Stațiunea de Cercetare se află într-o situație nefavorabilă din cauza retrocedărilor masive de teren, în urma cărora „a pierdut aproximativ 90% din cele 1035 ha deținute în județul Vâlcea – Horezu, Căzănești, Stoilești, Govora, Brezoi” și evident și Bujoreni. În această zonă, anumite și importante suprafețe retrocedate au ajuns în proprietatea unor indivizi care de-a lungul timpului au ocupat funcții importante în acest județ.

Am menționat acest lucru pentru că inclusiv aici se dorește ridicarea unor cartiere rezidențiale și pentru asta, Mircia Gutău speră ca Zaharia să ajungă primar pentru a-i satisface fără probleme dorințele imobiliare. Zaharia dacă ar ajunge primar nu ar activa în folosul cetățenilor, dar în interesul unui grup de lucru format din mai marii municipiului, mai mult ca sigur ca da.

Nu vrem să menționăm presiunile la care a fost supus în timpul mandatului, Gheorghe Gîngu, ba pentru una, ba pentru alta, dar ăsta este sigur motivul pentru care astăzi îl vedem candidat de la altă formațiune politică, atât de mult i-a încurcat planurile liderului lui, Costică Rădulescu – angajatul lui Gutău.

La Bujoreni, Gutău își dorește un primar care să îi îndeplinească toate ordinele, iar Gîngu Gheorghe nu este un executant politic așa cum vor ei…

ĂȘTIA SUNT CANDIDAȚII PER – CANDIDAȚI CARE ÎNCALCĂ LEGEA SI CARE VOR SĂ AJUNGĂ LA BUNUL PUBLIC PENTRU INTERESE PERSONALE SI DE GRUP, NU PENTRU CETĂȚENI!

ATENȚIE PE CINE VOTAȚI!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.