154 total views

Liderul interimar al PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu şi copreşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican se ceartă ca ţaţele pe blana ursului din pădure. Cei doi parlamentari împart ca la Oscar meritele pentru transferul minelor Berbeşti-Alunu la CET Govora.

Social democratul susţine că meritul îi aparţine directorului general Mihai Bălan şi al regretatului Ion Cîlea, liberalul o ţine pe a lui şi susţine că PNL a rezolvat problema, mai precis Gheorghe Păsat, un mare necunoscut la Bucureşti care chipurile ar fi reuşit să convingă un ministru pesedist să-i transfere minele. Amândoi mint de îngheaţă Pacificul. Cei doi au bombardat presa cu comunicate în care anunţau toată suflarea cum au salvat ei judeţul de la dezastru în mandatul unui ministru PSD, nu în cele două mandate ale miniştrilor PNL, pentru că, dacă e să o luăm pe acte, problema a fost rezolvată de ministrul social democrat Mihai Tudose, instalat în 14 decembrie 2014, nu de cei doi miniştri penali ai PNL: Varujan Vosganian şi Daniel Chiţoiu sau de Andrei Gerea.

Şi dacă e să mergem pe firul real, problema minelor de la Berbeşti a fost rezolvată de premierul Victor Viorel Ponta, fără voinţa lui transferul rămânea doar o poveste cu miniştri penali, majoritatea de la PNL – PDL şi un judeţ sărac lipit din cauza indolenţei clasei politice.

Constantin Rădulescu recunoaşte că e ipocrit

Deputatul social democrat a ţinut morţiş să semnalizeze, că nu se făcea să nu-şi pună o pilă la sponsorul oficial al clientelei politice locale, după dispariţia lui Constantin Roibu din peisaj, şi i-a transmis lui Cristian Buican să renunţe la ipocrizie atunci când se discută pe tema transferului minelor Berbeşti-Alunu la CET Govora.
Rădulescu spunea în comunicat că meritul nu este al politicienilor, ci al directorului Mihai Bălan. O gogoriţă impardonabilă prin care deputatul PSD a invalidat fără să-şi dea seama meritele şefului său de partid, premierul Victor Ponta. Mihai Bălan putea să urle liniştit la lună încă trei ani, că doi a tot urlat, dacă şeful Guvernului nu dispunea trasferul minelor.
„Îl atenţionez pe liberalul şef din Vâlcea, pe domnul Buican, să nu-şi însuşească această chestiune cu preluarea minelor de la Berbeşti. Nu trebuie să o trateze politicianist, pentru că această chestiune a constituirii Complexului Energetic este una la care se lucrează de doi ani. Ion Cîlea, Dumnezeu să-l ierte!, a fost fanatic pentru acest complex. Să vii acum să spui că datorită faptului că liberalii conduc eficient Consiliul Judeţean s-a făcut complexul, este cel puţin un gest politic ipocrit.”, spune Rădulescu în comunicat.
Finalul materialului a fost apoteotic. Rădulescu este lipsit total de coerenţă, în primul pasaj spune că politicienii ar trebui să tacă pentru că nu este meritul lor, în al doilea s-a răzgândit şi a pus la masa laudelor şi parlamentarii şi consilierii judeţeni, iar în al treilea a recunoscut că este la fel de ipocrit ca liderul PNL, deputatul Cristian Buican.
,,Eu am ieşit public şi am spus că, referitor la acest subiect, politicienii trebuie să tacă. Munca aceasta a fost făcută de consilierii judeţeni, care au votat şi au avut un rol important, la fel parlamentarii, care am răspuns ori de câte ori am fost solicitaţi. De asemenea, fosta conducere administrativă a judeţului s-a zbătut în acest sens. Dar munca reală este a directorului general, Mihai Bălan. Acesta va avea foarte mult de muncă şi de acum încolo. De aceea spun – să începem noi, politicienii, să vorbim în roşu şi în galben este ipocrizie. De aceea, nici nu am comentat foarte mult pe această temă”,

 

 

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.