Loading

O serie de nume cunoscute din rândul PNL Vâlcea par să fi intrat în dizgraţia preşedintelui filialei judeţene

Liberalii se pregătesc de alegeri interne în organizaţia judeţeană pe 23 iunie, dar apele par să fie destul de tulburi şi în competiţia pentru ocuparea posturilor din Biroul Permanent Teritorial. Cristian Buican, preşedintele liberalilor vâlceni, va defila de unul singur în competiţia pentru obţinerea unui nou mandat în fruntea PNL Vâlcea. În schimb, aspiranţii la funcţii de vicepreşedinţi şi membrii în BPT se tem de stilul machiavelic al liderului Buican şi de o eventuală epurare din partid ordonată de acesta.

Şomer cu funcţie de vază în partidul de guvernământ

Cel mai paradoxal exemplu în acest caz, pare să fie cel al vicepreşedintelui PNL Mircea Poenaru, recent devenit şomer, după disponibilizarea sa de la Hidroelectrica, sucursala Vâlcea. În ciuda faptului că este un membru important al partidului, liderii judeţeni şi parlamentarii PNL nu au mişcat un deget pentru a-l scoate de pe lista neagră a lui Borza. În plus acesta se teme şi de faptul că Buican poate decide în orice moment eliminarea sa din postura de vicepreşedinte al partidului. „Nu cred că este vorba de o epurare în partid. Voi candida pentru un post în BPT şi sper să ajung din nou vicepreşedinte. Dacă nu se va opune Cristi Buican nu am de ce să mă tem. Membru BPT voi fi cu siguranţă. Cu Hidroelectrica este o pveste mai lungă. În momentul în care societatea a intrat în insolvenţă un singur om a rămas să decidă soarta noastră şi acela a fost Borza. Da, este ciudat să fii membru într-un partid aflat la putere şi să te trezeşti şomer a doua zi, dar nu are vreo legătură cu intervenţia vreunui lider local. Odată cu restructurarea postului meu de la Hidroelectrica s-a încheiat şi orice şansă de a reveni pe acel post. O să acţionăm în instanţă, prin sindicat, conducerea companiei pentru nerespectarea contractului colectiv de muncă în ceea ce priveşte acordarea salariilor compensatorii. Dar asta este o bătălie a noastră, a disponibilizaţilor, nu una de partid”, afirmă  Mircea Poenaru. Un alt personaj cunoscut lăsat din braţe de Buican este fostul inspector şcolar general Florin Smeureanu, ajuns profesor de matematică la Colegiul Naţional Mircea Cel Bătrân. La doar o săptămână după destituirea sa din fruntea ISJ Vâlcea, Buican îl propunea drept secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei. Sătul de promisiuni, fostrul şef al învăţământului vâlcean s-a întors la catedră, neintrând în calcul nici măcar pentru un post de adjunct în ISJ.

„Nu este nicio epurare!”

Vicepreşedintele PNL, Victor Popescu consideră că situaţiile atipice înregistrate în aceste cazuri nu se vor transforma într-o regulă menită să scoată din linia secundă a filialei PNL anumiţi oameni. „Nu cred că este vorba de o epurare politică. Din punctul meu de vedere Biroul Permanent Teritorial şi-a făcut treaba şi, în proporţie de 80%, membrii din actualul birou se vor regăsi în viitorul BPT. Nu cred că cineva îl sapă pe Mircea Poenaru. Sunt doar bârfe”, susţine tânărul liberal. În ciuda obţinerii unor rezultate bune în municipiu, liberalii din Râmnicu Vâlcea par să fie ameninţaţi de dispariţia momentană a liderului Emilian Frâncu. Cu toate acestea, unul dintre apropiaţii săi, consilierul local Liviu Boban, crede că 3-4 nume din organizaţia municipală îşi vor găsi loc în structura viitorului Birou Permanent Judeţean. „Este normal ca voturile din judeţ să se îndrepte către coordonatorii şi reprezentanţii unor anumite zone. Nu cred însă că vom avea surprize cu intrarea în BPT a membrilor de la municipiu. Vom fi 3-4 reprezentanţi în BPT cu siguranţă. Ştiu că şi preşedintele Buican doreşte acest lucru. Lui Mircea Poenaru i s-a tras de la menţinerea în funcţie de conducere a unui director aservit PDL. Acesta a căutat să scape de potenţiali adversari în ocuparea funcţiei pe viitor şi de persoanele cu anumite afinităţi politice. Nu poate fi vorba de o epurare”, conchide Liviu Boban. În situaţia lui Poenaru şi Smeureanu se regăsesc însă şi alţi membri PNL, uşuiţi rapid din diverse instituţii, fără ca liderul partidului să intervină pentru ei.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.