89 total views

 

Cariera politică a liderilor PNL Vâlcea se apropie de final, dinamitată de ambiţia de a-l impune candidat la Primăria Râmnicului pe un dublu condamnat penal pentru fapte de corupţie şi de cea de a-i refuza senatorului Dan Niţu şansa unei competiţii oneste pentru stabilirea viitorului candidat la funcţia de preşedinte al CJ Vâlcea.

Buican-11Anunţul făcut joi, 5 noiembrie, de co-preşedinta Alina Gorghiu că PNL nu-l va susţine pe Mircia Gutău pentru Primăria Râmnicului, precum şi declaraţia fostului edil condamnat de două ori pentru corupţie că va demisiona din PNL luni, 9 noiembrie a.c. au tensionat spiritele în şedinţa PNL Vâlcea de joi seară (5 noiembrie). Filiala judeţeană condusă de copreşedinţii Cristian Buican (deputat) şi vicepreşedintele interimar al CJ Vâlcea, Romulus Bulacu, are încă o problemă gravă de gestionat: informaţia neinfirmată de senatorul Dan Niţu potrivit căreia parlamentarul va părăsi PNL din cauza neînţelegerilor cu Buican şi va încerca să construiască o filială puternică la ALDE. În acest context, joi seară discuţiile au fost numai aparent calme şi lucide în forul deliberativ al peneliştilor. Li s-a transmis şi au ascultat cu capetele între urechi, exact la fel cum au votat ca Gutău să fie candidatul pentru Primărie deşi ştiau că suferise două (deocamdată) condamnări penale pentru fapte de corupţie, că strada are întotdeauna dreptate, cu atât mai mult acum, când protestează virulent împotriva corupţiei sistemului. De asemenea, s-a admis că în stradă, în mare parte, se află un potenţial electorat de dreapta. Eronat! E un potenţial electorat educat şi oarecum omogen în direcţia măturării tristelor figuri ce alcătuiesc falimentara clasă politică.

Ceea ce era mai important, dacă Buican îşi asumă până la capăt candidatura lui Gutău, a rămas ca-n tren. Peneliştii din forul judeţean au dat încă o dată dovadă de laşitate şi ipocrizie maximă şi nu i-au luat serios la întrebări pe cei doi lideri, semn că Niţu are dreptate: acesta nu mai este Partidul Naţional Liberal care a dat valori precum Brătianu sau Duca! Activul PNL Vâlcea are obligaţia să cugete rapid ce se întâmplă şi ce măsuri se impun. Altfel, la vară, nu se ştie dacă PNL mai reuşeşte să obţină 25% din voturi, nicidecum conducerea CJ Vâlcea şi a Primăriei Râmnicului. Una dintre măsurile obligatorii a furnizat-o strada: promovaţi lideri competenţi, cu imagine nealterată de scandaluri de corupţie!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.