211 total views

Primarul comunei Lungeşti, Costea Tiberiu, membru PNL, l-a însoţit, ieri, pe liderul său, Cristian Buican, în conferinţa de presă lunară pe care acesta o susţine, când îi vine rândul, pentru a vorbi despre schimbarea din funcţie a directoarei şcolii Gimnaziale Lungeşti, prof. Maria – Loredana Costea.

Primarul s-a plâns de această schimbare, nu pentru că ar fi fost politizată, ci pentru că a fost luată fără consultarea administraţiei locale, mai concret, pe căi neoficiale şi presiuni de altă natură. Presiuni pe care acesta nu a avut curajul să le spună în conferinţa de presă, dar cu ajutorul liderului său de partid, Cristian Buican, care a luat cuvântul în locul dumnealui, spunându-ne, mai exact, ceea ce primarul nu a avut curajul şi anume:

“Vă spun eu, că de nenumărate ori, domnul primar Costea Tiberiu a fost ofertat de liderii PSD din judeţul Vâlcea, să treacă la PSD, pentru că altfel, îi va fi schimbată soţia din funcţie, nu va primi fonduri la localitatea respectivă, vor trimite controale peste dumnealui de la toate instituţiile controlate de lipitorii de afişe din PSD Vâlcea, lucru care nu se întâmplă numai în judeţul Vâlcea, se întâmplă astăzi în toată ţara. Acest Guvern a dat ordonanţa de traseism politic. Ca să înţelegeţi şi dvs. ce se întâmplă, pentru că dacă noi, politicienii şi ziariştii, acceptăm în continuare aceste lucruri şi ocolim să spunem pe faţă indiferent de motiv, fiecare cu motivul lui, atunci copiii noştri vor trăi într-o ţară, în care nu se mai poate trăi. Pentru că îi este frică,iar mie nu mi-e frică să spun aceste lucruri, pentru că este ameninţat în fiecare zi, iar dvs., îl puneţi în situaţia de a păţi ceva. Puneţi-mă pe mine, că mie nu mi-e frică!”

Domnule Buican, de ce l-aţi adus în conferinţa de presă pe domnul primar, dacă noi – ziariştii – îl punem în situaţia de a păţi ceva? Noi nu prea înţelegem! Vreţi să nu mai ocolim şi să prezentăm lucrurile aşa cum sunt, sau nu? Înţeleg că doriţi să prezentăm opiniei publice ameninţările cu care vă confruntaţi din partea Puterii, în mod corect, fără să ocolim. Bun! Aţi declarat că nu vă este frică de mineni şi că sunteţi singurul care are curaj să spună lucrurilor pe nume. Felicitări! Vă admiram curajul! Ar trebui, mai mulţi să aibă curajul dumneavoastră, fie ei de la Putere sau Opoziţie. Dar ce putem noi să facem, atunci când un primar vine şi spune: că este ameninţat din toate părţile, că nu este ajutat de Putere ( este vorba de orice culoare politică ), că preşedintele de partid din comună face nu ştiu ce presiuni, că lideri importanţi din executivul judeţului îşi pun ambiţia cu ei şi le demonstrează că nu vor primi fonduri dacă nu fac una sau alta şi multe altele, dacă atunci când le cerem o declaraţie oficială, refuză? Atunci, vă întrebam pe dvs.: cine este de vină că nu se pot prezenta obiectiv toate cele mai sus menţionate? Este clar! Primarilor le este frică să declare problemele cu care se confruntă din toate părţile. Şi dacă ei tac, noi aici “ne terminăm”, pe româneşte vorbind, “treaba”. Aşa nu putem să-i ajutăm!

Directorul Școlii Gimnaziale Lungești, prof. Maria-Loredana Costea, este soţia primarului comunei Lungeşti, Tiberiu Costea şi a fost înlocuită cu învățătoarea Magda Dumitrașcu, soţia liderului PSD din comună. Are Buican dreptate când spune:  “Că, PSD-izarea completă a unor instituții publice, este cea mai nocivă boală a societăţii româneşti!,,???

Şi totuşi, data viitoare când doriţi să mai expuneţi primari în faţa noastră cu problemele lor, gandiţi-vă de două ori înainte. Nu noi – presa – îi punem în situaţia de a păţi ceva, ci chiar dumneavoastră. Aşa cum spuneam, ei nu au curajul să-şi asume problemele în faţa presei, aşa cum spuneaţi, dumneavoastră, „da”!

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.