252 total views

…și la fel au făcut și o parte din alegători, cititori, liberalii lui pe care nu-i cunoaște, toți îl vor taxa pentru ce a făcut cu organizația municipală, dar și cu celelalte, pentru că este deja campanie, stimabile, iar fraierii (la general vorbind) care ies aiurea pe piață mereu vor fi taxați de un edil, cetățeni, politicieni ori ziariști liberi!

Deși Buican Cristian îl acuză pe Mircia Gutău de incompetență, ilegalități ori minciuni, print-un comunicat de presă, Mircia Gutău îi răspunde tot printr-un comunicat de presă, dar de această dată cu un text total diferit de cele cu care ne obișnuise. Fără jigniri și acuze ce puteau merge până la jusțiție, insistând pe ceea ce într-adevăr a promovat și anume: „nu exclud, de aceea, o colaborare post-electorală cu PNL, dacă interesul locuitorilor o impune”.

Cu alte cuvinte, edilul este conștient, că vrei nu vrei, apoliticul Buican își va aroga ceva mandate și în CJ și în CLM și va fi nevoit să facă alianță cu ei, pentru că este posibil să obțină un mandat, două sau poate chiar trei peste ce are acum în consiliu, referindu-ne strict la consiliul local municipal. Deci, vor fi numeroși și vor avea un cuvânt de spus. Ori Mircia Gutău a mai trecut printr-un mandat în care a avut un consiliu ostil ce i-a scos fire albe și știe cum e.

Referitor la Buican Cristian putem spune că zi de zi, de la demiterea celor 15 organizații liberale, face greșeli majore (nu că până acum nu ar fi făcut) care au la bază niște coarne crescute de la procentul scos la europarlamentarele din 26 mai, cu ajutorul celor 15 organizații demise, evident, că dacă nu le avea, îl făcea la anu și la mulți ani…

Dăm publicității comunicatul remis de primarul municipiului, chiar dacă publicația TdV nu primește de la adminsitrația locală nici un mail de mai bine de un an de zile ori are interdicție la conferințele de presă. Până la urmă știm poate cel mai bine să răsfoim site-ul oficial, pentru că urmărim activitatea administrație locale și implic a edilului, zi de zi!

Una peste alta, comunicate contra comunicate degeaba, unii sunt sortiți pieirii în 2020, iar „cariera” lor politică se va încheia cu dispariția lor definitivă de pe scena politică ori din spațiul public. Sincer, ne-am săturat să vedem cum proștii au ajuns pe cai mari, vezi consilierii muți din CJ, CLM, directorii puși politic care nu își asumă nici o declarație și fug de presă ca de dracu, parlamentarii care nu au făcut o conferință de presă și au o activitate jalnică și lista poate continua…

Comunicat de presă

Aflat în criză de subiecte şi acţiuni – pentru că, în afară de demiterea conducerii filialei municipale, altă activitate nu a avut de ceva vreme – PNL Vâlcea se trezeşte din letargie şi inventează o zvonistică aiuritoare (existentă doar în imaginaţia liderului judeţean), după care se apucă şi transmite presei un comunicat prin care răspunde minciunilor pe care tot ei le-au creat! Mai precis, mi se atribuie o declaraţie conform căreia aş intenţiona să devin membru al PNL, fapt care îi oripilează într-atât pe liberalii vâlceni încât se reped să respingă această idee printr-un comunicat în patru puncte a cărui principală calitate constă în faptul că e complet lipsit de orice fundament. Încerc din răsputeri să nu fac o paralelă cu bancul acela cu comuniştii din perioada interbelică, care se ascundeau deşi nu-i urmărea nimeni, şi am să le răspund în doar două puncte:

  1. Dacă ar fi citit cu ceva mai mare atenţie presa (pe care, în general, o dispreţuieşte şi cu care se judecă prin diverse instanţe), şeful PNL Vâlcea ar fi aflat că în ultima conferinţă de presă pe care am susţinut-o am afirmat că a) nu trec la PSD sau PNL cum speculează unii; sunt candidatul Partidului Ecologist Român şi voi rămâne în acest partid (vezi ”Gazeta Vâlceană”) şi b) nu exclud o colaborare cu PNL dacă interesul locuitorilor o impune (vezi ”Râmnicu Vâlcea Week”; apreciez, şi cu această ocazie, modul profesionist şi corect în care întreaga mass-media ilustrează activităţile administraţiei municipale!). Ca să traduc pe înţelesul ofuscaţilor din PNL, aceasta înseamnă că aşa cum am făcut alianţă cu PSD pentru a trece sau promova proiecte de mare anvergură pentru municipiu (transferul Sălii Sporturilor ”Traian” în proprietatea municipiului, trecerea Dealului Capela în administrarea Municipalităţii, realizarea Centrului de Permanenţă din Ostroveni, sprijinirea în comun a echipei campioane de handbal feminin SCM, preluarea în administrare, în vederea unei mai bune gospodăriri, a zonelor din vecinătatea Spitalului Judeţean şi multe altele), tot la fel voi proceda şi într-o configuraţie politică diferită după alegerile locale de anul viitor, dacă acest lucru va fi benefic dezvoltării comunităţii locale. Nu exclud, de aceea, o colaborare post-electorală cu PNL, cu condiţia, bineînţeles, ca reprezentanţii acestui partid să acceadă în viitorul Legislativ local şi să înceteze a mai bloca orice iniţiativă, aşa cum fac acum.

  2. Mai vorbeşte comunicatul nesemnat de faptul că obiectivul PNL Vâlcea îl reprezintă ”o bună guvernare”, care să aducă prosperitate judeţului. Eu nu aş fi pomenit aşa ceva, mai ales după guvernarea judeţeană cel puţin precară a preşedintelui interimar PNL Gheorghe Păsat, sau după mandatul liberalului Emilian Frâncu în fruntea municipiului, în urma căruia a rămas o adevărată harababură: proiectul nefinalizat de modernizare a Zonei Centrale, pe care am reuşit să-l duc la bun sfârşit numai după eforturi uriaşe, proiectul defectuos de modernizare a Parcului Zăvoi, care a necesitat şi încă mai necesită alte şi alte investiţii pentru remedierea lucrurilor făcute prost, sau proiectul de modernizare a Ştrandului Ostroveni, care s-a dovedit o adevărată ”gaură neagră” pentru bugetul local şi pentru care nu se întrevede, deocamdată, nici o soluţie de încheiere.

Iar ca o simplă observaţie la ”lepădarea” de PSD a celor de la PNL Vâlcea, le-aş aminti doar că în 2016 am preluat conducerea Primăriei de la alianţa USL, formată din… PSD şi PNL!

Domnilor şi doamnelor de la PNL Vâlcea, puteţi sta liniştiţi – o mai spun încă o dată: sunt membru al Partidului Ecologist Român, nu intenţionez să intru în rândurile niciunui alt partid şi rămân, în continuare, deschis oricăror alianţe care să aducă bunăstare Râmnicului şi să contribuie la dezvoltarea sa. Iar acum, că am lămurit toate acestea, vă puteţi întoarce la picoteala estivală din care aţi fost treziţi de nişte vorbe pe care le-aţi înţeles, din păcate, complet pe dos.

Mircia GUTĂU,

Primar

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.