93 total views

Cu ocazia recticării bugetare, votate de Consiliul local al Municipiului Râmnicu Vâlcea la sfârșitul lunii august a.c., Uniunea Salvați România a realizat o analiză financiară a bugetului Primăriei, pe care o aduce în atenția publicului și a presei.

În această analiză, bugetul local este prezentat râmnicenilor într-o formă ușor de vizualizat și de analizat, care să asigure faptul că situația financiară de la nivelul municipiului poate fi înțeleasă de orice persoană interesată.
Prin acest demers, USR denunță modul neprietenos în care Municipalitatea a ales și de această dată să prezinte bugetul primăriei, considerând că înșiruirile de cifre și tabele, fără elemente grafice și abordări comparative nu fac decât să reducă și mai mult interesul cetățenilor pentru felul în care sunt gestionate fondurile publice de la nivel local. Mai mult, USR consideră că „transparența” bugetară a Primăriei este mai degrabă o formă mascată de netransparență, întrucât situația financiară a Râmnicului este expusă fără a fi făcută inteligibilă pentru cetățeanul de rând. Concluziile trase pe baza analizei financiare și a activității Primăriei, arată că gestiunea bugetului
și cea a patrimoniului Municipalității sunt în disonanță cu prioritățile cetățenilor și cu nevoile de maximă importanță ale comunității locale.
USR denunță totodată atitudinea autoritară a Primarului Municipiului, Mircia Gutău, în activitatea curentă și în relațiile cu colaboratorii și mai ales cu Consiliul Local, care înțelege să nu își exercite competențele pe care le are ca autoritate deliberativă la nivel local, ci mai degrabă să fieinstrumentul de aprobare a exercitării unei singure voințe – cea executivă, reprezentată de actualul edil al Râmnicului.
Nu în ultimul rând, USR atrage atenția asupra neregulilor sesizate în mod frecvent de cetățenii Râmnicului în ceea ce privește acțiunile și proiectele desfășurate de Primărie și solicită rezolvarea acestora. Pe fondul nemulțumirilor cetățenești tot mai dese, apărute în spațiul public local cu privire la activitatea actualului edil al Râmnicului, USR reamintește faptul că legislația în vigoare oferă posibilitatea
cetățenilor unei unități administrativ-teritoriale de a iniția un referendum de demitere a Primarului. Această opțiune de ultim recurs nu poate fi ignorată de forțele de opoziție de la nivelul municipiului în condițiile în care abuzurile de autoritate, risipirea fondurilor din bugetul local și neregulile de la nivelul implementării proiectelor devin tot mai flagrante.
Uniunea Salvați Romania!
 
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.