69 total views

După dezbaterea publică a proiectului de buget local, care a avut loc miercuri 7 februarie, un proiect care este lipsit de transparență și amețit de investiții aiuristice și care împiedică (în mod intenționat) comparații cu bugetul din 2017 sau 2016, aflăm că din fașă acesta va fi atacat în contencios administrativ și fiscal.

Așa cum liberalii au emis un comunicat de presă deoarece au observat discrepanțe majore în proiectul ”buget Gutău”, așa și anumiți oengiști (ONG – Organizații non-guvernamentale) astăzi, 8 februarie, îi vor cere prefectului Marin să atace proiectul în contencios și administrativ, în cadrul întâlnirii pe care o au cu acesta la ora 11.00 la sala de ședințe din prefectură.

Oengiștii au observat că lipsește din buget FONDUL pentru sprijinirea acestor organizații care obligatoriu conform Legii 350/2006 trebuia să se regăsească în proiect. Astfel, este încălcat Art 28, alin.1 din Legea 350/2006.


Art. 28. -(1) Consiliile județene și Consiliul General al Municipiului București, precum și consiliile locale ale municipiilor reședință de județ constituie anual, în cadrul bugetelor proprii, Fondul destinat activităților de tineret.


Șă dacă ținem cont și de remarca făcută de un consilier local pe un site de socializare și anume – ” executivul pune în dezbatere Bugetul municipiului, în condițiile în care Primarul afirmă că va reduce impozitele și taxele cu 50%. Ce rost mai are o astfel de dezbatere când proiectul de buget publicat pe site-ul Primăriei este realizat pe baza impozitelor și taxelor stabilite prin HCL nr. 495 din 28 decembrie 2017?”, observăm că întra-devăr ”bugetul Gutău”are mari șanse să fie un eșec, iar edilul poate scrie istorie cu aceste ”incapacități” pe bandă rulantă. Și nu domnule primar, nu o spunem noi, ci ei. Cum care ei? Cei care v-au acordat toată încrederea că îi veți reprezenta cu cinste, iar dsv astăzi, îmbătat de putere, îi persiflați, îi desconsiderați, îi jigniți și au ajuns să le fie rușine că v-au dat votul.

Trebuie luat în calcul la fel de bine și observațiile pertinente ale unui jurnalist care spune că ”dacă pe 15 februarie va fi aprobat un alt nivel al taxelor și impozitelor locale, Primăria Râmnicu Vâlcea trebuie să reia de la zero procedura de supunere dezbaterii publice a bugetului local, conform legii. Adică s-a băgat singură în situație de lose-lose. Mircia Gutău nu va mai putea da vina la nesfârșit pe liberali (asta făcea și în perioada 2004-2010) că nu-l lasă să aducă Luna de pe cer la Râmnic, lucru pe care îl face oricum degeaba, pentru că râmnicenii s-au revoltat, nu Opoziția (firavă) politică a determinat reacția. El este deja în Opoziție cu râmnicenii”, iar noi îi dăm dreptate la cele sesizate. Gutău este în Opoziție cu râmnicenii și asta cu siguranță se va taxa în 2020. Si se va taxa simțitor!

Așadar, așa cum edilul la fiecare întâlnire cu publicul ori cu presa nu uită să menționeze că el nu stă cu mâinile în sân, tot așa și râmnicenii (fie ei simpli cetățeni ai acestei urbe, fie politicieni, afaceriști, etc.) au început să ia atitudine, nemulțumiți fiind de cel care îi reprezintă.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.