108 total views

Recent, la iniţiativa primarului Gutău Mircia, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat modificarea calendarului evenimentelor festive din luna decembrie 2017, după cum urmează:

* 1 Decembrie – aprinderea iluminatului festiv – fiecare vâlcean vine de acasă cu lumânare sau lanternă pe care o va aprinde coordonat, la comanda “Șefului” de pe scena. Vâlcenii bogați sunt primiți și cu telefoanele mobile inteligente, care de inteligente ce sunt au și lanternă.

* 2 Decembrie – deschiderea oficială a patinoarului din Centrul Betonat al Râmnicului. La inaugurare, Gutău Mircia și Costi Rădulescu, îi vor împinge pe gheața patinoarului pe Buican și Bulacu. Liderii USR nu sunt convocați fiind prea mici în sondaje.

* 3 Decembrie – Se împart cadouri acelora care au slujit cu toată ființa lor, de la 5 Iunie 2016 și până în prezent, PSD – Partidul Stat Dolofan. Premiile speciale se vor acorda primilor magnați ai presei vâlcene, dl-ului Lingău și tov. Smeură.

* 4 Decembrie – Se va decerna premiul: “Cele mai multe articole de laudă la adresa conducătorilor iubiți”, premiu ce va consta într-un contract de reclamă și publicitate pentru anul 2018, în valoare de 8.000 lei/lună.
Câștigătorului i se va cere să facă, în direct de pe scenă, o declarație năucitoare despre performanțele celui preaslăvit în timpul anului.

* 5 Decembrie – „Ajunul lui Moş Nicolae” (Scuarul Mircea cel Bătrân) – aprinderea luminiţelor în Bradul de Crăciun, concerte şi spectacole specifice, daruri pentru copii. Moș Mircia se va prezenta în persoană și va împărți cadouri împachetate în promisiuni electorale.

* 7 Decembrie – Concert extraordinar al formației CASSA LOCO. În timp ce pe scenă se va cânta: “CE BINE-MI PARE CĂ AI LUAT ȚEAPĂ”, pe cer se va desena din artificii: “ÎNDRĂZNESTE SĂ CREZI!”, iar Gutău Mircia împreună cu Costi Rădulescu se vor prinde într-o horă pentru promovarea turismului vâlcean.

* 23 decembrie – „Ajunul Crăciunului” (Scuarul Mircea cel Bătrân), concerte şi spectacole specifice, închinate unicului program de guvernare care a reușit să ducă țara de râpă.

* 31 Decembrie – „Revelion 2018” (Scuarul Mircea cel Bătrân), concerte de muzică populară şi pop-rock, foc de artificii la miezul nopţii. Toți participanții au liber să arunce cu ouă sau roșii în cei care, de pe scenă, se vor adresa celor prezenți. Va avea loc un concurs de promisiuni și minciuni pe tema: “Care minciună primește cele mai multe voturi”. Câștigătorul va avea un loc rezervat în următorul Consiliu Local și i se va decerna titlu de ”Cetățean de onoare al Municipiului”.

S-a mai aprobat bugetul estimat aferent organizării, de către Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a evenimentelor, în cuantum de 110.000 lei (fără TVA), după cum urmează: 11.000 lei pentru evenimente și 99.000 lei pentru comisioane și recompense celor fideli organizatorilor.

„O comunitate locală este definită şi prin evenimentele care o unesc la momentele de mare semnificaţie istorică sau spirituală, momente excelente pentru împărțirea banilor din buget. Aceste evenimente, legate de locurile importante ale geografiei locale și de terenurile scumpe care deja s-au împărțit sau mai sunt încă de șmecherit, au darul de a întări respectiva comunitate, de a facilita legăturile între membri ei prin sudarea frățiilor banului, de a creşte gradul de mândrie şi patriotism local în grupurile cele mai sărace, proștii care votează. Atunci când evenimentele se organizează la finele anului, într-un moment de bilanţ şi de planuri pentru anul care urmează să înceapă, beneficiul acestora asupra comunităţii este amplificat simţitor, cei care ne conduc știu cel mai bine asta, și se văd în declarațiile de avere din anul următor. În acest an, odată cu finalizarea lucrărilor din zona centrală, aceste evenimente îşi vor relua locul cuvenit, respectiv în Scuarul Mircea cel Bătrân, unde se va organiza şi Târgul Decembrie Magic în condiţii deosebite.
Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea intenţionează să organizeze, la fiecare sfârşit de an, în luna decembrie, o serie de evenimente festive care să marcheze atât momentele importante ale creştinătăţii – Sfântul Nicolae – Naşterea Domnului – Crăciunul, cât şi pe cele laice/istorice – 1 Decembrie – Revelionul în stradă, dar si pe cele economice, precum “tunurile” în bugetul local – Contracte preferențiale cu cei aparținând grupului de interese aflat la conducere.

Menţionăm că, pe principiul ”CINE-MPARTE, PARTE-ȘI FACE!”, eventualele sume rămase necheltuite, din totalul încasărilor din sponsorizări, vor fi utilizate pentru cheltuielile de protocol ale municipalităţii (cafea, sucuri, apă sau alte trataţii, cadouri, organizare mese oficiale şi cocktailuri, alte cheltuieli peste limitele stabilite prin Ordonanţa nr. 80/30.07.2001, cheltuieli făcute numai la furnizori care sunt membrii în grupul nostru de interese)”, se arată în raportul de specialitate al Primăriei Râmnicului.

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu persoane sau fapte reale este pur întâmplătoare 🙂

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.