191 total views

Tribunalul Bucureşti a respins modificările aduse Statutului PNL la Congresulde la sfârşitul lunii iunie, în urma căruia Klaus Iohannis a fost ales preşedinte al PNL. Tribunalul Bucureşti a respins modificările aduse Statutului PNL la Congresul partidului de la sfârşitul lunii iunie, în care Klaus Iohannis a fost ales preşedinte al PNL. Modificările aduse Statutului PNL au fost contestate de primarul din Pucioasa Dănuţ Bădău pe 8 iulie. Acesta a cerut anularea Congresului ordinar al PNL din 28 iunie şi a tuturor actelor emise în legătură cu acesta.

În cadrul Congresului, a fost aleasă noua conducere a PNL, în frunte cu Klaus Iohannis. Pentru a putea candida la funcţia de preşedinte al PNL, Iohannis a primit derogare de vechime, el fiind membru al partidului din februarie 2013.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă. În 5 septembrie, instanţa a dispus disjungerea cererii de intervenţie formulată de Bădău în contradictoriu cu Partidul Naţional Liberal şi a dispus formarea unui nou dosar şi înaintarea către Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal, pentru a fi discutată solicitarea de anulare a deciziilor Congresului PNL din 28 iunie.

Mai pe româneşte, nu e recunoscut în Instanţă ca preşedinte al PNL-ului. Deci, tot ce a hotărât Congresul, cade. După prima Instanţă, Iohannis nu este preşedinte PNL, dacă nu este preşedintele PNL, nu este nici candidatul PNL la preşedinţie şi pe cale de consecinţă nici candidatul ACL . Dacă nu se clarifică până în 23 septembrie, data limită a depunerii candidaturii, Klaus Iohannis nu poate candida.

Semnăturile care se strâng pentru candidatura acestuia, ar putea să fi fost o muncă făcută în zadar.

Distribuie

Un comentariu

  1. Hai ca m-am lamurit și cu dv…
    S-a disjun s cauza sub aspectul plangerii primarului de la Pucioasa…și va fi un nou dosar la Tribunalul Bucuresti…
    Fiti mai subtișli…TNX, adica multumesc in alfabetul/limbajul Bravo…
    Sa aveti SPOR…HI!…asta in seamna gluma la radioamatori…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.