88 total views

Am fost informați de către edilul Gutău în cadrul unei conferințe de presă că s-a încheiat perioada de transport a gunoiului menajer la București din 16 noiembrie a.c..

New Recycling – se extinde!

Din primele zile colaborarea Romprest-New Recycling este un eșec. Când este vorba de asemenea informații de interes public (vorbim de un serviciu public în folosul cetățeanului), în care cetățeanul să fie informat despre cheltuirea banului său (n.r. plata râmnicenilor a facturii Romprest), nu transmitem comunicate de presă spre știința acestora, dar să ne pozăm și să ne fălim cu inaugurări de locuri de joacă, umplem mail-ul publicațiilor locale și naționale.

Astfel, din 16 noiembrie, Romprest transportă gunoiul la București pe cheltuiala lor sau a Primăriei Râmnicu Vâlcea. Este strict problema lor că nu au fost în stare să-și gestioneze parteneriatul cu New Recycling. Pentru că se pare că Romprest se joacă de-a  alba-neagra cu gunoiul râmnicenilor, adică, ba îl sortează la Vâlcea, ba la București, ba îl depozitează la București, ba la Vâlcea…cine să-i mai înțeleagă în problemele create fără număr atât locuitorilor cât și executivului local. Un contract super-păgubos! Un contract pentru care cineva sigura va răspunde în fața legii.

Am crezut chiar și noi când am spus că Romprest a stopat transportul murdar spre București, din data de 16 noiembrie, iar traseul deșeurilor o să fie unul corect de acum înainte. Iată că nu! De luni, 20 noiembrie Romprest s-a reîntors la Râureni și a umplut iar stația de gunoaie. Interiorul Stației de compost arată jalnic și adăpostește, astăzi, nici mai mult nici mai puțin de 10 containere pline cu vârf. Cum o minune nu ține nici trei zile, se pare că ne-am bucurat degeaba atunci când am spus că ușor, ușor, poate avem șansa să intrăm în normalitate.

Reprezentantul Romprest are o variantă a eșecului și anume, că există probleme de natură tehnică ce vor fi remediate în scurt timp, iar de luni se vor întoarce la New Recycling. Am dorit să luăm și puntul de vedere al reprezentantului stației de sortare (New Recycling) dar acesta nu ne-a mai răspuns la telefon deși, inițial a spus că ne va da un punct de vedere. Adevărul eșecului îl deținem și probabil îl vom publica, dar mai așteptăm. Îi atragem atenția reprezentantului N.R. că nu e bine cum procedează, iar dacă fuge din prima de declarații , îl asigurăm că va veni vremea când va dori dumnealui să vorbească cu noi, să-și spună varianta, dar s-ar putea să fie prea târziu. Această publicație nu este la cheremul unora sau altora! Noi prezentăm lucrurile corect, fie că asta convine sau nu!

Cert este un singur lucru: prețul rămâne același, adică cel mare, cu toate cheltuielile de transport și sortare incluse. Vâlcenii trebuie să achite în continuare tariful mărit nejustificat.

Așteptăm cu mare interes controlul efectuat de Garda de Mediu, control pe care l-am solicitat de urgență.

23 noiembrie 2017 – Romprest sub administrația GUTĂU!

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.