703 total views

…se apropie de final. Termenul limită pentru bonificația de 10%, pentru persoanele fizice sau juridice care își achită integral pe anul în curs obligațiile către bugetul local, expiră pe 31 martie.

Pentru că mai sunt doar 10 zile, contribuabilii din Râmnic încep să se prezinte în număr tot mai mare la casieriile municipale pentru plata impozitelor datorate, aglomerând astfel cel mai important punct de încasare, respectiv sediul sediul Direcţiei Economico-Financiare de la Arenele ”Traian”. Pentru a evita pe cât posibil aglomerațiile, este important de știut că Primăria are deschise la acest moment 6 puncte de încasare, respectiv:

– sediul Primăriei municipiului din strada General Magheru nr. 25 (clădirea ”Socom”),

– sediul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor din strada Regina Maria nr. 6,

– Stadionul Municipal din splaiul Independenţei,

– în cartierul Ostroveni – pe strada I.C. Brătianu (lângă Clubul Pensionarilor)

– în Piața Nord

Punctele din Ostroveni și Nord administrația anunță că începând cu 31 martie se vorr închide, acestea fiind deschise special pentru această perioadă. Totodată, sunt puse la dispoziţie mai multe modalităţi de plată online a impozitelor şi taxelor locale: secţiunea ”Servicii electronice”, de pe site-ul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea la adresa www.primariavl.ro, aplicația de mobil VâlceaOnline, portalul ghiseul.ro sau site-ul Direcţiei Economico-Financiare locale www.taxermvl.ro (pentru utilizatorii înregistrați anterior), la care se adaugă și terminalul de plată amplasat în galeria centrului comercial Shopping City.

Nivelul sumelor datorate bugetului local pentru anul 2023 nu a fost majorat, singura modificare față de anul trecut fiind indexarea unor impozite și taxe cu indicele de inflație de 5,1%, obligație impusă tuturor administrațiilor locale din țară de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Până la începutul lunii martie, aproximativ 30% din contribuabilii locali (persoane fizice și juridice) achitaseră integral impozitele datorate pentru anul în curs, beneficiind astfel de reducerea de zece procente.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.